Wireless sensor systems

Skörda energi

Vi studerar tekniker som är lämpliga för att skörda energi och driva trådlösa sensorer i industriella miljöer. Forskningen omfattar fysisk modellering, prototyper och experiment i laboratorier och i verkliga industriella miljöer. För närvarande arbetar vi med att skörda energi för sensorer i hydrauliska system som använder tryckfluktuationer, variabelt motstånd för roterande föremål och solenergi i inomhusmiljö.

 


Inbyggda sensorer

Inom inbyggda sensor studerar vi hur man kan utnyttja potentialen av ett kompletta inbyggda sensorsystem på en rotor för att mäta vinkelhastighet och acceleration, vibrationer och vridmoment. Användningsområden som kan dra nytta av denna forskning är processindustri, energiproduktion och fordonsindustri.

Selfpowered wireless RPM Sensor

Self powered RPM Sensor

A new Torque Sensor Design

Torque Sensor Design

Energy Harvesting with pressure fluctuation

Energy Harvesting

Pågående forskningsprojekt

AI-kompetens

Projektet ska öka kunskapen, rekrytera och bygga kompetens inom Artificiell Intelligens i Västernorrland och Jämtland/Härjedalen genom riktade rekryteringsinsatser till Mittuniversitetet och arbete...

NIIT - Nästa generations Industriella IoT

NIIT är en ny forskningsinriktning vid Mittuniversitetet. Det industriella fokuset ligger på nästa generations IoT-teknik och metoder som stöder omvandlingen av processindustrin. Forskningen bedriv...

Avslutade forskningsprojekt

IoT professionals

Projektet IoT-Professionals (Iprof) kommer att erbjuda avancerade kurser till yrkesverksamma inom teknikområdet IoT. För att stärka konkurrenskraften hos både individer och företagen de arbetar för.

Forskargruppen

Michele Magno

Professor, Gäst|Visiting Professor

Javier Aranda

Doktorand|Doctoral Student

010-1428367

Sebastian Bader

Universitetslektor|Senior Lecturer

010-1428095

Ye Xu

Doktorand|Doctoral Student

010-1428295