AI Klimat och Tillväxt
Projektets övergripande mål är att med artificiell intelligens stärka den gröna och digitala omställningen av regionens företag för att öka tillväxten och utveckla hållbara produkter och tjänster.
Gruppen för kommunikationssystem och nätverk fokuserar på att forma framtiden för kommunikationssystem och nätverk, särskilt inom den trådlösa domänen.
Forskningsgruppen för kommunikationssystem och nätverk grundades 2014 och är en del av forskningscentret Sensible Things that Communicate (STC). Forskargruppen arbetar med såväl med spetsforskning som grundläggande och tillämpad forskning och gruppen leds av professor Mikael Gidlund och professor Tingting Zhang. Forskningen fokuserar på kommunikationssystem och nätverk, särskilt inom den trådlösa domänen. Forskning är både teoretisk och experimentell, och strävar alltid efter att testa och validera det teoretiska arbetet i verkliga industriella miljöer. Förutom forskning och utbildas här nästa generation av ledare inom kommunikationsteknik och nätverk. Kurser erbjuds inom trådlös kommunikation, datanätverk, nätverkssäkerhet, datautvinning, distribuerade algoritmer och system.
Nuvarande arbete är främst inriktat på fem olika forskningsområden för att förstå och utveckla kommunikationsnätverk. De nuvarande forskningsområdena är:
Forskargruppen har ett stort internationellt akademiskt nätverk och samarbetar med universitet och forskningsinstitut som Aalborg University, National University of Science and Technology (NUST), India Institute of Technology Hyderabad (IITH), Beijing Jiatong University, Beijing University of Technology, City University of Hong Kong, University of Brescia, University of Bologna, University of Connecticut och University of Pretoria.
Projektets övergripande mål är att med artificiell intelligens stärka den gröna och digitala omställningen av regionens företag för att öka tillväxten och utveckla hållbara produkter och tjänster.
Projektets mål är att med hjälp av robust trådlös uppkoppling skapa datadrivna automationslösningar. Projektet ska även attrahera talanger till denna region genom att skapa det nordnordiska...
Forskningsprogrammet NIIT har ett industriellt fokus på nästa generations IoT-teknik och metoder som stöder omvandlingen av processindustrin. Forskningen bedrivs i nära samarbete med industripartne...
Det här projektet fokuserar på utmaningarna med 5G-uppkoppling och kommunikation för att fjärrstyra virkeslastare på virkesterminaler. Terminalerna är ofta är avskilt belägna och har en krävande...
Universitetslektor, Biträdande|Associate Senior Lecturer
sarder.fakhrulabedin@miun.se
Sidan uppdaterades 2023-01-27