Vinnande platser? – Regional attraktivitet och tillväxt

Fre 16 sep. 08.00–09.00
Sundsvall

Välkomna till ett kostnadsfritt webbinarium på morgonen den 16 september med fokus på regional attraktion och tillväxt. Detta är en fortsättning på det samtal som påbörjades i februari på samma tema. Webbinariet arrangeras i samarbete mellan CER och Pro&Pro.

Bilden visar ett gäng kollegor som samtalar med varandra

Vad är det som gör en plats attraktiv? Vid dagens seminarium särskådar vi detta både i ett individuellt perspektiv och ur ett företagarperspektiv. Vi varvar föredrag med panelsamtal och självklart ges du som deltagare möjlighet att interagera med frågor och inspel. Under seminariet som modereras av Linn Madsen på Pro&Pro får du uppleva:

 • Oskar Rylander, en 25 årig fd Sundsvallskille som växt upp i Njurunda strax söder om Sundsvall. Efter studenten har han under de senaste åren bott i Storbritannien och studerat statsvetenskap vid UCL och sedan arbetat som analytiker på ett riskkapitalbolag. Han har också studerat kinesiska i Taiwan. Nu är han nyligen hemflyttad till Sverige och ska gå en mastersutbildning inom konfliktstudier på Försvarshögskolan. Vad krävs för att han ska attraheras av att bygga sin framtid här i regionen?
 • Magnus Monsell, Head of Plant Engineering vid Valmet, berättar om Valmets erfarenheter kring företagstillväxt och platsens attraktion. Vad är viktigt för att en plats ska vara uthålligt attraktiv för att skapa tillväxtmöjligheter för företag?
 • Peter Öhman, centrumledare vid Centrum för forskning om ekonomiska relationer (CER) vid Mittuniversitetet och Johan Lundberg, centrumledare vid Centrum för regionalvetenskap (CERUM) vid Umeå universitet, presenterar och samtalar kring starten av det forskningsprojekt kring attraktion och tillväxt som började växa fram vid seminariet den 16 februari. Här ges du också som deltagare möjlighet att ge inspel till vilka frågeställningar du tycker är viktiga.

Program:

 • Välkommen och Inledning: Linn Madsen, Pro&Pro, moderator.
 • Föredrag 1: Erfarenheter av företagsverksamhet och företagstillväxt, dess möjligheter och utmaningar. Magnus Monsell, Valmet.
 • Föredrag 2: Kommande forskningsprojekt och studier om regional tillväxt, dess möjligheter och utmaningar. Johan Lundberg, CERUM och Peter Öhman, CER, Mittuniversitetet.
 • Panelsamtal: Regional attraktivitet och tillväxt.
  Magnus Monsell, Valmet, Johan Lundberg, CERUM, Oskar Rylander och Peter Öhman, CER, Mittuniversitetet.
 • Gemensam reflektion - frågor och inspel: Regional attraktivitet och tillväxt. Tommy Ytterström, vd Pro&Pro.
 • Avslutning och nästa steg: Linn Madsen, Pro&Pro, moderator.

Tid och plats

Datum: 16 september.
Tid: Kl. 08.00-09.00.
Plats: Pro & Pros lokaler på Storgatan 22, Sundsvall, eller digitalt (länk skickas ut efter anmälan).
Anmälan senast: 14 september. Ange i anmälan om du avser att delta på plats eller via länk.
Vid frågor, kontakta: Tommy Ytterström, VD Pro&Pro. Mobil: 070 – 67 37 200,
epost tommy.ytterstrom@proandpro.se

Anmäl dig här

Mer om Pro&Pro Insight

Pro&Pro Insight är en seminarieserie som ger dig inspiration och insikt i utmaningar och framtidsscenarion för områden i förändring. Här presenterar Pro&Pro sina framtidsanalyser med fokus på trender, insikter och vägledning.

Kontakt

Lena Burman

Kommunikatör|Communications Officer

+46 (0)10-1428449


Sidan uppdaterades 2022-08-30