Webbinarium om kultur och hälsa

Tis 05 dec. 08.00–08.45
online

Varmt välkomna till ett kostnadsfritt webbinarium med fokus på kultur och hälsa - och de hälsofrämjande effekter kultur har på vårt välbefinnande.

publik vid musikevent

Vi människor mår bra av kultur - stress minskas och många upplever att de blir både gladare, lugnare och piggare när de ser en pjäs, lyssnar på musik eller upplever konst. Sambandet mellan kultur och hälsa är ett område som ständigt växer och utvecklas. Inom forskning kan man visa på ett positivt samband mellan deltagande i kulturaktiviteter och en individs hälsosituation. Kulturen kan bli en oas där vi människor kan hitta kraft och inspiration till förändring, glädje och gemenskap.

Upplägg:
Vi inleder webbinariet med en kortare introduktion till området av Koustuv Dalal, forskare inom folkhälsovetenskap och verksam vid Mittuniversitetet och CER. Därefter följer ett samtal mellan Koustuv Dalal, Mikael Flodström vd, och danschef Martin Forsberg, båda verksamma vid Scenkonst Västernorrland samt Andreaz Strömgren, stadsbyggnadsdirektör vid Sundsvalls kommun.

Under webbinariet får vi också testa på dansens frigörande kraft tillsammans med dansaren Lander Casier samt låta oss inspireras av kortare inslag från film, musik - och teaterscenens värld. Samtalet leds av Edith Andresen.

Tid: 5 december kl 08.00 - 08.45.
Plats: Webbinariet sänds via YouTube men det går bra att ställa frågor via Menti.
Arrangör: CER-nätverkets arbetsgrupp befintliga medarbetare tillsammans med Scenkonst Västernorrland. Webbinariet vänder sig till dig som arbetar på ett företag/organisation i CER-nätverket.
Anmälan: Anmäl dig senast 4 december. Efter anmälan får du också länken till webbinariet sänt till dig via epost.
Frågor: Kontakta Lena E Burman, kommunikatör vid CER
Övrigt: Webbinariet är en del av CER-nätverkets friskvårdssatsning, där det skett en satsning på en rad aktiviteter för ett mer hållbart och hälsosammare 2023 för medarbetare inom CER-nätverket. Läs mer här

Anmälan:

Tack för din anmälan! Har du några frågor så går det bra att kontakta: lena.e.burman@miun.se

Kontakt

Lena Burman

Kommunikatör|Communications Officer

+46 (0)10-1428449


Sidan uppdaterades 2023-12-04