Trygghet ‑ hur står det till med den i våra bostadsområden och i staden?

Fre 10 feb. 09.00–09.45
online

Varmt välkomna till ett kostnadsfritt webbinarium den 10 februari, om hur trygg staden och våra boendemiljöer upplevs.

trygghet i bostadsområden

Under webbinariet samtalar vi om vad det är som gör att vi människor upplever våra bostadsområden och staden som trygga eller otrygga platser att vara i. Vi tar avstamp i den senaste trygghetsmätning som Sundsvalls kommun gjort, en kartläggning som genomförts regelbundet sedan 2018. Mätningen berör frågor som utemiljön, missbruksproblematik, utsatthet för brott som individ, mer konkret känsla av otrygghet mm. Hur är statusen när det gäller vår upplevelse av trygghet/otrygghet och vilka åtgärder behöver vidtas för att vi alla ska känna att staden och våra boendemiljöer är säkra och trivsamma platser att vistas på?

Upplägg:
Vi inleder med ett kortare föredrag av Helen Otterström, trygghetssamordnare vid Sundsvalls kommun, om Sundsvalls kommuns senaste trygghetsmätning.

Därefter följer ett panelsamtal med Helen Otterström, lokalpolisområdeschefen Josef Wiklund, fältassistenten Farhang "Farre" Nijad samt Jonas Albecker, platsutvecklare Sundsvall. Samtalet leds av kommunikationsstrateg Anna-Karin Widehammar, HSB Södra Norrland.

          Talarbild till webbinarium 10 feb

          Från vänster: Helen Otterström, Farhang "Farre" Nijad, Josef Wiklund och Jonas Albecker.

Tid: 10 februari kl 09.00-09.45.
Plats: Webbinariet livesänds via Youtube.
Arrangör: Bomorrow via CER.
Anmälan: Anmäl dig senast 9 februari. Vid anmälan får du också tillgång till länken till webbinariet.
Frågor: Kontakta Lena E Burman, kommunikatör vid CER.

 

Varmt välkommen hälsar CER, Centrum för forskning om ekonomiska relationer vid Mittuniversitetet, och HSB Södra Norrland i samarbete med Sundsvalls kommun, Diös, Samhällsbyggnadsbolaget, Lilium, Mitthem, Timråbo, Timrå kommun och Stadsutveckling Sundsvall.

Kontakt

Lena Burman

Kommunikatör|Communications Officer

+46 (0)10-1428449


Sidan uppdaterades 2023-06-28