Sundsvall vinter

Samarbete bakom nationell etablering i Sundsvall

Alla kommuner i Västernorrland planerar som bäst för nya arbetstillfällen och befolkningsmässig tillväxt. I det sammanhanget är det glädjande att Länsförsäkringar AB nyligen valde att starta en helt ny IT-avdelning i Sundsvall. Inledningsvis kommer 15-20 medarbetare att rekryteras.

Det känns naturligtvis roligt att vi med denna etablering kan bidra till nya arbetstillfällen inom bank- och försäkringsbranschen i länet. Vi satsar också på våra lokala kontor och kan erbjuda de nya medarbetarna ett nyrenoverat kontor på Storgatan i centrala Sundsvall. Vi ser med glädje fram emot att få nya kollegor och tillsammans med Länsförsäkringar AB bygga upp den nya avdelningen, som kommer att arbeta med systemutveckling och systemdrift för hela Länsförsäkringsgruppens räkning.

 

Valet av Sundsvall som lokaliseringsort för den nya IT-avdelningen motiverades bland annat med att här finns en stark kompetensbas, goda kommunikationer, tillgång till lokala nätverk och möjlighet till samlokalisering med Länsförsäkringar Västernorrland.

 

 

Länsförsäkringar ABs etablering av en ny nationell IT-avdelning i
Sundsvall är ett exempel på lyckad regional samverkan. I arbetet med
att få etableringen på plats medverkade Diös (Anna Dahlgren),
Bron innovation (Lars Persson Skandevall),
Länsförsäkringar Västernorrland (Mikael Bergström),
CER (Peter Öhman) ochSundsvalls kommun (Eva Nyh Hederberg).

 

Det är viktigt att lyfta fram den fina hjälp vi fick med att presentera fördelarna med Sundsvall som lokaliseringsort för den nya IT-avdelningen. Vår samverkan med Centrum för forskning om ekonomiska relationer (CER) och Bron Innovation gjorde att vi kunde visa upp starka regionala nätverk inom dels bank-försäkring-pension, dels IT. Det är en kombination som inte så många kommuner i Sverige kan stoltsera med. Stödet från kommunens näringslivsbolag och Diös Fastigheter AB spelade också in och i slutändan visade sig vårt unika samarbete vara avgörande för beslutet att förlägga den nya verksamheten i Sundsvall och Västernorrland.

 

Nyligen startade vi också en ny skadeavdelning med sju nya medarbetare som ska arbeta med fordonsskador för företagskunder i hela Sverige på uppdrag av Länsförsäkringar AB. Det visar att bank- och försäkringsbranschen i länet står sig stark i en nationell jämförelse.

 

Vi ser också positivt på att CER har startat en både forskningsmässig och praktiknära satsning på regional utveckling för att samla nyckelaktörer som arbetar med kompetensförsörjning och platsers attraktivitet i en organisations- och kommunövergripande arbetsgrupp. Sådana initiativ och sådan samverkan mellan olika aktörer kommer att vara avgörande för hur lyckosamma länets kommuner kommer att vara i arbetet med att skapa nya arbetstillfällen och befolkningsmässig tillväxt.

 

Mikael Bergström

vd, LF Västernorrland

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat än, var den första!

Gästbloggare

Gästbloggare är inlägg från personer som inte arbetar på forskningcentrat CER.

Vi som deltar

Barbro Widerstedt
Universitetslektor
Darush Yazdanfar
Professor
Heléne Lundberg
Professor
Irina Dimitrova
Doktorand
Dennis Hedback
Doktorand
Mustafa Nourallah
Doktorand
Peter Öhman
Centrumledare
Gästbloggare
Inlägg från våra gästbloggare.
Jimmy Jaldemark
Ämnesföreträdare Pedagogik

Sidan uppdaterades 2024-02-22