PRO&PROs engagemang i CER-nätverket

Spara favorit 29 apr april 2019
Ovik kommun
Tommy Ytterström till vänster i bilden  under ett möte i Örnsköldsvik med representanter bland annat från Mittuniversitetet och Örnsköldsviks kommun.

Tommy Ytterström, VD på PRO&PRO, berättar varför de valt att engagera sig i CER-nätverket.

Hur kommer det sig att Pro&Pro valt att engagera sig i CER-nätverket?
Vårt löfte Makes people and business successful beskriver vår passion av att se människor lyckas och företag utvecklas. Vi ser vikten av samhällsengagemang och prioriterar där samverkan med skolor och universitet. Vi vill bidra till att öka intresse och förmedla vikten av kunskap, utbildning och forskning, grunder för tillväxt. Detta gör det självklart att engagera oss i utbildning och forskning. CER är ett viktigt nätverk för att bidra till långsiktig tillväxt i vår region och passar väldigt bra med vår ambition att vara en innovativ helhetspartner som brinner för att hjälpa våra kunder att förstå framtiden, lösa framtidens komplexa utmaningar och  utveckla framgångsrika affärer. Vi har också bank- och försäkring som en av våra prioriterade branscher.

Genom CER hoppas vi kunna samverka i utveckling av utbildningar och forskningsprojekt som utvecklar universitetet, studenter och näringslivet. Vi själva har behov av välutbildade tjejer och killar med affärsstrategisk profil och hög ambition. Vi är också mycket intresserad av samarbete i forskning och utbildning kring innovation management, affärsmodellering och strategisk utveckling.

Vad betyder CER-nätverket för dig personligen?
Jag är ju en kille som älskar skola, utbildning och forskning, samt utbyte med andra människor så för mig är ju CER-nätverket perfekt. Träffa duktiga forskare och lärare, känna den akademiska miljön samt utbyte med positiva människor från olika organisationer och universitetet.

Under din tid i nätverket, är det något särskilt du minns som du vill dela med dig av? 
Jag tycker poddsamtalet om tillväxt har en riktig höjdare. Viktigt och intressant ämne samt proffsigt upplägg och möjlighet att samtala med andra engagerade personer. Jag minns också ett tillfälle för flera år sedan när jag fick möjlighet att träffa en ekonomklass och berätta om hur jag arbetar med strategiutveckling, det var bland de roligaste jag gjort, 

Vad är styrkan med CER-nätverket tycker du? Styrkan är det systematiska upplägget och tydliga samverkan mellan akademi, samhälle och näringsliv.

Finns det något som du saknar i dag kopplat till nätverket, något du ser behöver vi behöver utveckla?
Jag skulle vilja utveckla samtalet för en utbildningsprofil men också forskning på Mittuniversitetet, kanske i samarbete med annat lärosäte. kring kvalificerad företagsutveckling. Det är av största vikt för tillväxt att vi kan ge en plattform för att utveckla personer med den profilen. Jag skulle också vilja se en större samverkan mellan CER och industriell ekonomi, finns många gemensamma frågeställningar inom forskning och utbildning och jag ser ett starkare Mittuniversitetet på detta sätt. Självklart ser jag också områden som AI i relation till framtiden inom bank, försäkring och fastigheter men även andra branscher.

 

PRO&PRO

CER

Tommy Ytterström, VD på PRO&PRO.