Femte Bomorrow‑konferensen avslutad

Fre 12 apr 2024 10:37

Över hundratalet deltagare fanns på plats på Hotell Clarion i Sundsvall för årets Bomorrow-konferens den 10-11 april.

partners_Bomorrow 2024
Andreaz Strömgren, Sundsvalls kommun, Peter Öhman, CER och Anders Wallner, HSB Södra Norrland, är huvudarrangörerna bakom Bomorrow.

Bomorrow 2024 hade temat ”Stadsutveckling i de stora etableringarnas tid – framtidens städer och bostäder”. Forskare, praktiskt verksamma och politiker samsades om utrymmet och föredrag blandades med panelsamtal om såväl stadsutvecklings- som boendefrågor. Vidare kunde deltagarna välja att göra en stadsvandring i det vackra vädret eller delta i en workshop. För de som ville gick konferensen även att följa via länk och den här gången hämtades internationell inspiration via ett livesänt föredrag från Calgary, en stad som kunnat ta emot 40 000 nya invånare per år utifrån policyer om hållbar tillväxt. Båda dagarna fanns tid avsatt för mingel och den första dagen avslutades med en gemytlig konferensmiddag.

Bomorrow, som återkommer 2025, arrangerades i år av CER, HSB Södra Norrland, Samhällsbyggnadsbolaget (SBB), Sundsvalls kommun och Sundsvallsregionen. Mats Ågebrant skötte uppdraget som moderator med den äran.

Se sändningarna i efterhand

Länk till Youtubesändning 10 april
Länk till Youtubesändning 11 april

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-04-12