Svenska kronan satt i vänteläge

Spara favorit 12 jun juni 2019

23 maj bjöd Nordea och CER in till föreläsning med Nordeas chefekonom Annika Winsth som diskuterade global avmattning, försiktiga centralbanker och en mycket svag krona.

Mittuniversitetets ekonomstudenter och medlemsföretag i CER-nätverket fick chansen att lyssna på Annika Winsth som på ett briljant sätt pratade om hur den svenska kronan påverkas av det ekonomiska läget som råder i världen. Hon påtalade bland annat dagens bostadsmarknad: "Det är samhällsekonomiskt orimligt att ni som är unga idag ska få ta smällen med stora skuldsättningar bara för att ekonomin befinner sig i ett vänteläge där kronan är låg och lån framställs som en attraktiv lösning".

För frågor, kontakta Peter Öhman

Tillbaka till toppen

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.