Fastighetsbranschen workshoppade kring AI | miun.se

Fastighetsbranschen workshoppade kring AI

Tis 22 jun 2021 15:10

Den 16 juni samlades 75 deltagare från fastighetsbranschen för att under två timmar inspireras och diskutera hur man med hjälp av AI kan utveckla bland annat drift och underhåll av fastigheter.

Workshop on AI for the real estate industry

Dagen började med en kort introduktion till AI som hölla av Daniel Adelander, managementkonsult på Pro&Pro och även ansvarig för den AI-utbildning som erbjudits till nätverket under våren. Därefter fick deltagarna ta del av tre case där man använt AI för att utveckla fastighetsbranschen.

Ett av casen kom från Diös där digitaliseringschefen Jonas Silfer Wikstrand fokuserade på affärsnyttan med AI för fastighetsbranschen och presenterade vad Diös gjort inom området. Se Jonas föreläsning här

Jenny Sjöholm, VD B3 Consulting Group, berättade hur de samarbetat med Lillium Fastigheter för att utveckla en tjänst som ska förenkla insamling av data från olika källor från fastigheter och visualisera den så att fastighetsägare får en enklare hantering och tydligare översikt över sina system.

Prof. Mattias O'Nils, ledare för STC forskningscenter, presenterade hur universitetet inom olika projekt utvecklat datadriven användning och drift av fastigheter. Bland annat genom sensorutveckling för att tillföra relevant data för ett AI.

Dagen avslutade med en workshop där deltagarna i mindre grupper fick diskutera hur de kan utveckla sin verksamhet med AI.

Kontakt

Lena Burman

Kommunikatör|Communications Officer

+46 (0)10-1428449


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-06-22