Webbinarium med fokus kultur och hälsa

Tis 05 dec 2023 12:03

CER-nätverket och Scenkonst Västernorrland bjöd in till webbinarium 5 december med fokus på kultur och hälsa, och där samtalet kom att belysa de hälsofrämjande effekter kultur har på vårt välbefinnande.

webbinarium om kultur och hälsa

Vi är alla överrens - människor mår bra av kultur. Stress minskas och många upplever att de blir både gladare, lugnare och piggare när de ser en pjäs, lyssnar på musik eller upplever konst. Webbinariet bjöd på kloka inspel och råd när det gäller just kulturens effekter på vår hälsa. Sist men inte minst bjöd dansaren Lander Casier från Norrdans in till dans tillsammans med oss som tittade och som fanns med i studion.

Övriga medverkande i webbinariet var Koustuv Dalal, professor i folkhälsovetenskap vid CER, Mikael Flodström vd, och danschef Martin Forsberg, båda verksamma vid Scenkonst Västernorrland samt Andreaz Strömgren, stadsbyggnadsdirektör vid Sundsvalls kommun. Samtalsledare var Edith Andresen, forskare och verksam vid CER.

Webbinariet är en del av CER-nätverkets friskvårdssatsning, där det skett en satsning på en rad aktiviteter för ett mer hållbart och hälsosammare 2023 för medarbetare inom CER-nätverket. Läs mer här

Missade du webbinariet? Se det i efterhand

Kontakt

Lena Burman

Kommunikatör|Communications Officer

+46 (0)10-1428449


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-12-05