FSCN träd

FSCN utvecklar kunskap och teknologi som förbättrar lönsamhet och hållbarhet för näringslivet samt skapar nya innovationer och affärsidéer för biobaserade hållbara material från fibrer och cellulosa med höga miljöprestanda.

Nyheter FSCN

Nu startar den första internationella forskarskolan

Tillsammans med sju europeiska och ett kanadensiskt universitet startar Mittuniversitetet sin första internationella forskarskola. Inledningsvis rekryteras åtta nya doktorander för forskningsprojekt kring industriell omvandling, särskilt inom utveckling av AI, IoT, material och processer.

Nytt branschråd med ledande aktörer tar fart!

Vi vill jobba med programutveckling för studenter vid Mittuniversitetet inom verkstad, material och processindustri. Med fokus på företagens rekrytering och kompetensbehov, har vi bildat ett branschråd för att diskutera och utveckla utbildningar som svarar mot regionens och framtidens behov

Ellinor studerar nanopartiklar trots deras minimala storlek

22-åriga civilingenjörsstudenten, Ellinor Jönsson, berättar om sitt exjobb där hon har undersökt nanopartiklar samt utvärderat olika metoder för att studera dem. Trots utmaningar med mängden partiklar och storleken på dem, lyckades Ellinor göra betydande framsteg.

Kontakt

Elin Larsson

Kommunikatör|Communications Officer

+46 (0)10-1428366

Katarina Eriksson

Fakultetshandläggare|Faculty Administrative Officer

+46 (0)10-1428192

Sidan uppdaterades 2023-06-28