FSCN träd

FSCN utvecklar kunskap och teknologi som förbättrar lönsamhet och hållbarhet för näringslivet samt skapar nya innovationer och affärsidéer för biobaserade hållbara material från fibrer och cellulosa med höga miljöprestanda.

Nyheter FSCN

FSCN medverkar på SiD 2022!

Äntligen har vi möjlighet att träffas live igen! Kliv upp från datorskärmen och kom till Science & Innovation Day den 20 oktober 2022 – en dag där människor och möten är i centrum.

Studiebesök av elever från Hudiksvall

Fredagen den 23 september besökte 40 elever i årskurs nio från Hudiksvalls grundskolor vår forskningsmiljö vid FSCN. Besöket arrangerades av Holmen.

96 forskare skriver unik antologi om skogens värden

Sverige har störst skogsareal av alla EU-länder och debatten om skogen har varit intensiv under de senaste åren. Ofta används argument som utgår från forskning. I en ny antologi från Mittuniversitetet ger 96 forskare sin syn på skogens värden i populärvetenskapliga texter utifrån olika teman.

Flera bekanta namn på IVAs 100-lista

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) har offentliggjort sin årliga 100-lista över aktuell forskning med affärspotential från Sveriges lärosäten. I år är temat teknik i mänsklighetens tjänst och Mittuniversitetet representeras av tre forskare.

FSCN i media

Sidan uppdaterades 2022-09-02