Fotoutställning "Våld i vardagen"

Mån 25 apr. 13.00–Fre 06 maj 16.30
Sundsvall

Välkommen till fotoutställningen Våld i Vardagen! I utställningen visas fotografier tagna av gymnasieungdomar från Sundsvall och Timrå som beskriver våld i ungas vardag. Vernissage 25 april.

Mörk gångtunnel.

Forskning har visat att våld ofta en vanlig del av ungdomars vardag, samtidigt som vi vet att ungdomar ofta normaliserar våldet och inte ser det som våld överhuvudtaget. I projektet Våld i Vardagen undersöker vi därför hur våld och utsatthet för våld upplevs av unga genom att holistiskt studera denna upplevelse i alla dessa delar av deras vardag; i hemmet, online, i skolan och offentligt. Fotoutställningen som kommer äga rum mellan den 25e april och den 6e Maj i Sundsvalls kommunhus består av ungdomarnas egna, oredigerade bilder av deras vardag; hur våld figurerar i denna, hur de hanterar detta och vad de tycker bör göras för att förhindra våld i framtiden.

Utställningen är en del av ett forskningsprojektet Våld i Vardagen: Att förstå och förhindra våldsutsatthet och våldspraktiker bland unga lett av Sara Skott, docent i kriminologi vid Mittuniversitetet.

Finansieras av FORTE

När?

Vernissage måndagen den 25 april kl. 13.00
Utställningen pågår 25 april till 6 maj

Var?

Entrén till Sundsvalls kommunhus, Norrmalmsgatan 4. Öppet vardagar kl. 08.00–16.30

Kontakt

Sidan uppdaterades 2022-03-22