sportstech.jpg

Sports Tech Research Centre

Sports Tech Research Centre är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum som bedriver forskning inom innovativ utveckling och verifiering av produkter, material, teknik och metoder, främst mot sport- och outdoorföretag, sjukhus och industri.

Forskningen omfattar förutom utveckling och verifiering av produkter, material, teknik och metoder för sport-, idrotts- och outdooraktiviteter även medicinska applikationer, utrustning för funktionsnedsatta och additiv tillverkning (3D-print), med tillämpningar inom medicin respektive material- och processutveckling.

Till vår hjälp har vi flera tekniskt avancerade labb, varav några är världsunika. 

Forskningen sker i nära samarbete med ett brett spektrum av branscher, från sjukhus och ledande sport- och oudoorföretag till företag inom verkstadssektorn. 

Fokus Sports Tech Research Centre

Aktuellt

Viktorias design bakom prisad produkt

En multifunktionell superstark så kallad spork prisades nyligen på världens största outdoormässa och bakom designen står den tidigare sportteknologistudenten Viktoria Silverdahl.

Östersunds kommun på besök

I dag var den politiska ledningen i Östersund kommun på besök hos oss på Sportstech. Det blev en rundtur i labben för additiv tillverkning (3D print), materialprovning, tillämpad mekanik och vindtunneln.

Sports Tech i sociala medier

Kontakt

Mikael Bäckström

Professor|Professor

010-142 83 01

Sportstechresearch

Sportstechresearch