Sports Tech

Sports Tech Research Centre är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum som bedriver forskning inom innovativ utveckling och verifiering av produkter, material, teknik och metoder, främst mot sport- och outdoorföretag, sjukhus och industri.

Forskningen omfattar förutom utveckling och verifiering av produkter, material, teknik och metoder för sport-, idrotts- och outdooraktiviteter även medicinska applikationer, utrustning för funktionsnedsatta och additiv tillverkning (3D-print), med tillämpningar inom medicin respektive material- och processutveckling.

Till vår hjälp har vi flera tekniskt avancerade labb, varav några är världsunika. 

Forskningen sker i nära samarbete med ett brett spektrum av branscher, från sjukhus och ledande sport- och oudoorföretag till företag inom verkstadssektorn. 

 

 

Aktuellt

Cirkulära affärsmodeller- workshop med Augmented Sports

Den 3 december samlades Augmented sports projektet för en digital inspirationseftermiddag kring cirkulära affärsmodeller. Gästföreläsare var Bo Hilleberg från Hilleberg the tentmaker och Jenni Swadding Country Sales Manager från Patagonia.

Vanligt med andningsbesvär bland unga skidåkare

Två av tre unga skidåkare får besvär med andningen vid träning i kyla. Majoriteten av skidåkarna är positiva till andningsmask. Det visar en ny studie med elitidrottande ungdomar inom längdåkning och skidskytte. Men maskerna har inte enbart positiva effekter.

Sports Tech i sociala medier

Kontakt

Mikael Bäckström

Professor|Professor

010-142 83 01

Sportstechresearch

Sportstechresearch