Samarbete är en naturlig del av vår verksamhet. Genom samarbete får partners tillgång till avancerad labbutrustning och ny kunskap för att utveckla den egna verksamheten. I retur fångar vi upp aktuella kunskapsluckor som bidrar till utveckling och forskningsfrågor.

Materialprovningslabb, Sports Tech Research Centre
Företaget Gneis jobbar med produktutveckling i materialprovningslabbet.

Vi har ett omfattande nätverk av samarbetspartners och intressenter inom näringsliv och akademi, både nationellt och internationellt. Exempel är kluster som Peak Innovation, Scandinavian Outdoor Group och IUC Z-GROUP och deras nätverk av cirka 200 företag som stärker kopplingen mot näringslivet.

Företag inom outdoorbranschen som Hilleberg the Tentmaker, Woolpower, Klättermusen, Lundhags, Gneis, Light My Fire, Spektrum, Klättermusen, Jethwear och Trangia är andra exempel på samarbetspartners.

Vi tror på ett nära samarbete mellan utbildning, forskning, företag och organisationer för att skapa verklig nytta i samhället, det kan ske på olika vis:  

  • Korta uppdrag mot en timkostnad 
  • Längre nyttjandeavtal vid återkommande eller mer långsiktiga uppdrag, där partners själva tar stort ansvar för att hantera labbutrustning
  • Uppdragsforskning, specialanpassat samarbete utifrån varje enskilt uppdrag
  • Samarbets- eller samverkansprojekt, exempelvis projekt Augmented Sports 
  • Ex-jobb och mindre projektuppgifter, där ni tar del av studenternas kunskap och kreativitet

Nyfiken men osäker på hur ni kan samarbeta med oss?

Välkommen att kontakta oss om ni först vill veta mer om vår labbmiljö och på vilket sätt ett samarbete skulle kunna vara till nytta för er verksamhet. 

 

Gör din intresseanmälan här

Vanliga frågor och svar

Hur påbörjar eller återupptar man ett samarbete med er?

Fyll i formuläret på webben Där beskriver ni era frågeställningar och behov. Efter ett internt bedömningsmöte, där vi bedömer hur väl era behov stämmer överens med vårt verksamhetsområde, hållbarhetsaspekter och regional anknytning, kommer ni sen att få svar om ni blivit matchade med något av våra pågående eller kommande projekt. Förvänta er återkoppling inom fyra veckor.

Kostar det något att använda era labb inom ramen för samarbetet?

Nej, inom samarbetet kostar det inget att använda våra labb eller handledning från vår personal. Men det finns en gräns för hur mycket labben kan användas innan samarbetet måste fördjupas. Men för större projekt och samarbeten kan ni dock själva behöva bidra med engagemang och arbetstid eller låna utrustning som avtalas innan projektet start.

Vilka labb och utrustningar kan man få tillgång till?

Utrustningen som finns i våra labblokaler är tillgängliga för de företag som vi samarbetar med. Ibland kan andra forskningsprojekt ha företräde på specifika utrustningar. Här kan ni läsa mer om våra labb.

Får jag vara med vid testerna?

Vi uppmuntrar er att delta vid testerna för att ge er kunskap om alternativa provmetoder och vad det egentligen är man testar. På grund av Covid-19 så har vi i dagsläget begränsat antalet besökare i labben men det får ni mer info om innan ni kommer till oss i labben.

Kontakt

Centrumledare
Mikael Bäckström

Telefon (växel)
010 - 142 80 00

E-post
sportstechresearch@miun.se

Testresultaten i labbet jämför vi med hur tyget och plagget upplevs i verkligheten, på så vis får vi en tydlig bild.

Läs hela intervjun med Sara på Klättermusen

När vi utvecklar eller letar nya material så är det viktigt att få ett kvitto på materialets egenskaper.

Läs hela intervjun med Håkan på Lundhags

Kontakt