Brittiske ambassadören på besök

Ons 13 jun 2018 08:10

Under tisdagen den 11 juni besöktes Mittuniversitetet i Östersund av Storbritanniens ambassadör i Sverige, Mr. H.E. David Cairn. Ambassadören stiftade bekantskap med forskningen som görs vid Sports Tech Research Centre.

Brittiske ambassadören och landshövdingen på besök

Andrey Koptyug, forskare på Sports Tech Research Centre guidade runt följet som även bestod av landshövdingen Jöran Hägglund och Beata Matusiak samt honorärkonsul Thor Persson och Barbro Åström.

Första stopp på besöket var labbet för tillämpad mekanik där ambassadören fick lära sig mer om forskning kring hjälmsäkerhet. Därefter följde labbet för additiv tillverkning och samtal om möjligheterna med tekniken för komplexa former och framtidens nya material.

Som brukligt vid besök på Sports Tech Research Centre fick sällskapet känna på måttlig vind i vindtunneln.  

Avslutningsvis besöktes materialprovningslabbet där ambassadören fick följa företag som på plats genomförde olika tester i sitt produktutvecklingsarbete. Ambassadören visade stort intresse för det nära samarbetet mellan forskning och näringsliv och passade på att ställa många frågor till de samverkande företagen om labbet som resurs i deras arbete.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2018-06-13