Företagsnytta och forskning hand i hand vid slutevent

Ons 08 maj 2019 11:22

Vilka nya produkter och material har utvecklats under EU-projektet Sports Tech Innovation Initative? Vilka erfarenheter har de medverkande företagen fått med sig och vad är den senaste forskningen? Sports Tech Research Centre bjöd in till slutevent för att summera och visa upp ett smakprov av resultaten.

Ett sextiotal deltagare, bland annat från näringsliv, offentlig sektor och akademi, fick en inblick i hur företagen jobbar med produktutveckling för att fortsatt vara framgångsrika på marknaden och på vilket sätt test- och labbmiljön vid Sports Tech Research Centre bidrar. På plats för att visa och berätta om resultaten var företagen Hilleberg The Tentmaker, Safety Respect, Klättermusen, Aktiv Ortopedteknik, Jethwear, Light My Fire, Spektrum, Swedish Engineering och Gneis.

Korta pitchar från projektets företagspartners blandades med forskarnas anföranden i aktuella forskningsfrågor och expertpaneler bestående av företag och forskare. Panelerna öppnade upp för många spännande frågor från åhörarna, från hur man ska sköta ullplagg till skalplaggens funktion, regndroppars storlek, biobaserad plast och additiv tillverkning.

Under dagen anordnades även en miniexpo med posters och exempel på företagens nya produkter, prototyper, nya material och testriggar som utvecklats under projektets gång. Dagen avslutades med en rundtur i labben där besökarna fick upptäcka testmiljön tillsammans med forskare och ingenjörer.

Ett stort tack till alla som medverkade under dagen!

Sluteventet genomfördes inom ramen för projekt Sports Tech Innovation Initiative.

EU-logotyp
Logga Tillväxtverket

Sidan uppdaterades 2023-08-04