Light My Fire testar tyger i materialprovningslabbet

Ons 24 jun 2020 15:12

Förra veckan var företaget Light my fire hos oss och testade tyger i materiallabbet. De testade bland annat vattentätheten och tygernas vattenavvisande förmåga.

- Vi är hos er för att vi just nu utvecklar ett nytt produktsegment med ett antal nya produkter i textil som ska kunna användas i samband med utevistelse och förtäring, kommenterar Light My Fires vd Calill Odqvist Jagusch.

Light My Fire utvecklar hållbara outdoorprodukter där den större delen av produktionen sker i Sverige. De är mest kända för sin produkt ”Spork” som är gjord i bioplast och har sålt i över 21 miljoner exemplar sedan den började tillverkas 2005.

Labbet för materialprovning, på Sports Tech Research Centre, är en unik testmiljö och viktig resurs för såväl tillverkande företag som forskning och utbildning inom sportteknologi. Här kan allt ifrån material till färdig produkt, främst textilier, testas.

Vill du också testa tyger eller andra material hos oss? Här kan du läsa mer om hur vi kan samarbeta.

 

 

tygtest i materiallabbet
Förra veckan var företaget Light My Fire hos oss och testade tyger i materiallabbet. De testade bland annat vattentätheten och tygernas vattenavvisande förmåga.

Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2020-06-24