sportstech.jpg

Sports Tech Research Centre är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum som bedriver forskning inom innovativ utveckling och verifiering av produkter, material, teknik och metoder, främst mot sport- och outdoorföretag, sjukhus och industri.

Forskningen omfattar förutom utveckling och verifiering av produkter, material, teknik och metoder för sport-, idrotts- och outdooraktiviteter även medicinska applikationer, utrustning för funktionsnedsatta och additiv tillverkning (3D-print), med tillämpningar inom medicin respektive material- och processutveckling.

Till vår hjälp har vi flera tekniskt avancerade labb, varav några är världsunika. 

Forskningen sker i nära samarbete med ett brett spektrum av branscher, från sjukhus och ledande sport- och oudoorföretag till företag inom verkstadssektorn. 

Har ni en idé och vill samarbeta?

Ett första steg är ett samtal eller möte för att få en bild av era behov och se om och hur vi kan samarbeta på bästa sätt. 

Nyfiken men osäker på hur ni kan samarbeta med oss?

Välkommen att kontakta oss om ni först vill veta mer om vår labbmiljö och på vilket sätt ett samarbete skulle kunna vara till nytta för er verksamhet. 

Gör din intresseanmälan här

 

Aktuellt

Vilken del av kroppen läcker mest värme?

Länge har man ju trott att det är ifrån huvudet som kroppen läcker mest värme, det är därför det är så viktigt att ha mössan på. Men är det verkligen så?

Gå eller jogga? Vad ger bäst effekt?

Gå eller jogga? Vad ger högst energiförbrukning? Marcus Noterius var på besök i vår vindtunnel för att jämföra energiförbrukningen när man cyklar, elcyklar, joggar och går 5 km. Kolla in vad som ger bäst effekt!

Sportstech 3-D printar visirhållare till vården

Behovet av skyddsutrustning inom vården är stort i kampen mot coronaviruset. På Mittuniversitetets forskningscentrum Sports Tech Research Centre tillverkas nu 3D-printade visirhållare. Sportstech och frösöföretaget AIM Sweden, ska nu förse både regionen och kommuner i länet med skyddsvisir.

Sports Tech i sociala medier

Kontakt

Mikael Bäckström

Professor|Professor

010-142 83 01

Sportstechresearch

Sportstechresearch