sportstech.jpg

Sports Tech Research Centre är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum som bedriver forskning inom innovativ utveckling och verifiering av produkter, material, teknik och metoder, främst mot sport- och outdoorföretag, sjukhus och industri.

Forskningen omfattar förutom utveckling och verifiering av produkter, material, teknik och metoder för sport-, idrotts- och outdooraktiviteter även medicinska applikationer, utrustning för funktionsnedsatta och additiv tillverkning (3D-print), med tillämpningar inom medicin respektive material- och processutveckling.

Till vår hjälp har vi flera tekniskt avancerade labb, varav några är världsunika. 

Forskningen sker i nära samarbete med ett brett spektrum av branscher, från sjukhus och ledande sport- och oudoorföretag till företag inom verkstadssektorn. 

Har ni en idé och vill samarbeta?

Ett första steg är ett samtal eller möte för att få en bild av era behov och se om och hur vi kan samarbeta på bästa sätt. 

Nyfiken men osäker på hur ni kan samarbeta med oss?

Välkommen att kontakta oss om ni först vill veta mer om vår labbmiljö och på vilket sätt ett samarbete skulle kunna vara till nytta för er verksamhet. 

Gör din intresseanmälan här

 

Aktuellt

Workshop Augmented Sports- bättre miljö, jämställdhet och mångfald

I mitten av maj samlades Augmented sports projektet för en digital inspirationseftermiddag kring hållbarhetsaspekterna bättre miljö, jämställdhet och mångfald. Vi hade två föreläsare på temat och ett 20-tal företag deltog med många intressanta diskussioner och bra erfarenhetsutbyten.

Sports Tech i sociala medier

Kontakt

Mikael Bäckström

Professor|Professor

010-142 83 01

Sportstechresearch

Sportstechresearch