Lifelong learning and organisational development: Organisationsutveckling, livslångt lärande, individuell kompetens & kompetensförsörjning för arbetsgivare
Projektet organisationsutveckling, livslångt lärande, individuell kompetens och kompetensförsörjning för arbetsgivare (OLIKA) handlar om att i samverkan med externa aktörer utveckla en innovativ utbildningsmodell för arbetsintegrerat livslångt lärande (AIL).
Målet med projektet är att utveckla en innovativ och generellt giltig utbildningsmodell för
arbetsintegrerat livslångt lärande inom högre utbildning tillsammans med det omgivande samhället.
Bakgrund
Projektet bygger på två strategiskt viktiga initiativ vid Mittuniversitetet. Det ena är civilekonomprogrammet som startar hösten 2022 (CEP). Det andra initiativet - Vinnovaprojektet BranschUtveckling hos bank och Försäkringsbolag genom Flexibelt Livslångt lärande (BUFFLE) - har utvecklat en pedagogisk modell för flexibla korta högskolekurser på avancerad nivå för yrkesverksamma specialister. Initiativen visar universitetets intentioner att bidra såväl till kompetensutveckling för yrkesverksamma individer som till organisatorisk utveckling.
Det finns även en ambition att utbilda ekonomer med stark arbetslivsanknytning för att stärka organisationernas och regionens konkurrenskraft. En drivkraft är att stärka utbildningssamverkan med aktörer från olika samhällssektorer och systematisera arbetslivsanknytningen i CEP.
Projektorganisation
OLIKA-projektet drivs av Centrum för forskning om ekonomiska relationer (CER) vid Mittuniversitetet, inklusive ett stort nätverk av organisationer. Fyra av dessa organisationer är anslutna vid projektstarten, fler tillkommer från nätverkets arbetsgrupper under projektets gång. OLIKA genomförs under 2,5 år och innehåller fem arbetspaket där utbildningsmodellen och de ingående samverkansaktiviteterna utvecklas.
Fakta
Projektperiod
220101-240630
Samarbetspartners
Forskningscenter
Forskargrupper
Projektledare

Projektmedlemmar
