Examensring/Doktorsring

Spara favorit 19 jan januari 2018

Examensringen – ett minne för livet! Mittuniversitetets examensring och doktorsring är specialdesignade av silversmed Kerstin Öhlin Lejonklou i Östersund.

Provexemplar

Är du intresserad? Studentkårernas expeditioner tillhandahåller ringmått för utprovning av rätt storlek och även provexemplar av ringen. Prova ut ditt ringmått så snart som möjligt så hinner du få din ring i tid till examen.

Beställning och priser

Examensringen kan beställas i rött eller vitt 18K guld alternativt i silver. Beställning av examensringen gör du själv hos silversmed Kerstin Öhlin Lejonklou eller på kårexpeditionen. Beställningarna är bindande!

Priser

Silver: Från 2 200 kr.
Guld: Från 7 000 kr. P g a varierande guldnoteringar ber vi alla som är intresserade av ringen att kontakta smeden för aktuella prisuppgifter. 

Kontakt

Kerstin Öhlin Lejonklou
Postgränd 17, Östersund
Telefon: 063-51 88 72
Mobil: 070-654 74 59
E-post: kerstin@ohlinlejonklou.nu
Hemsida: www.ohlinlejonklou.nu

Stämplar i ringarna

I ringen finns ett antal stämplar:
Namnstämpel (KÖ)
Ortsmärke (gotiskt Ö för Östersund)
Kontrollstämpel (kattfoten)
Finhaltsstämpel (18 karat)
Årsbeteckning (t ex E11=2003)
Varje ring är signerad Kerstin Öhlin Lejonklou.

Examensringens utseende

Ringen för grundutbildning (examen från grund- och/eller avancerad nivå) har tre längsgående band som symboliserar de tre älvarna Ljungan, Indalsälven och Ångermanälven. Mittuniversitetets symbol finns också med.

Doktorsringens utseende

Doktorsringen symboliserar äktenskapet med vetenskapen och är prydd med en lagerkrans och Mittuniversitetets symbol. Lagerkransen utgör en belöning för lärda mödor.