Nytt samarbete med The Remote Lab kring distansarbete

Tor 06 maj 2021 11:54

Mittuniversitetet har startat ett samarbete med The Remote Lab i Östersund, som är en global kunskaps- och utvecklingsnod för att underlätta för organisationer i omställningen mellan fysisk arbetsplats och arbete på distans. Syftet med samverkan är att stimulera till forskning om distansarbete.

Distansutbildning, arbete vid dator, onlinemöte, skypemöte

Mittuniversitetet önskar ta en nationell position gällande forskning inom området. Även om distansarbete varit en global trend under många år finns det generellt sett lite forskning inom området.

— Framtidens arbete och vad som händer efter pandemin är idag på allas läppar, så också för oss. För Mittuniversitetet är det en självklarhet att i så stor utsträckning som möjligt bygga våra beslut på gedigen forskning. Det är en anledning till att det är så glädjande att inleda detta samarbete med Remote Lab, säger rektor Anders Fällström, Mittuniversitetet.

— Vårt fundament i The Remote Lab är att vi vill stimulera till, samla och sprida kunskap kring framtidens distansoberoende arbetsliv. Vårt samarbete med Mittuniversitetet är ett steg mot att skapa större förståelse för hur distansarbete påverkar individer, organisationer och samhället i stort. Vi förstärker också genom samarbetet Jämtlands och Västernorrlands position inom frågan och med det också fokus på att människor i större utsträckning kommer kunna söka sig till regioner som våra för livsstilens skull och ta med sig sitt arbete, säger Maria Svensson Wiklander, The Remote Lab.

Mittuniversitetet och The Remote Lab inledde samarbetet den 5 maj med ett digitalt event, tillsammans med kommuner och andra samverkanspartners. Samtidigt lanserades också den nya forskningsfonden för distansarbete, där medarbetare vid Mittuniversitetet kan ansöka om medel för forskningsprojekt inom området.

 

Läs mer om samverkansavtalet med The Remote Lab 

Läs mer om The Remote Lab  


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-06-16