Sjundeklassare tävlade i Skogsinnovatörerna

Fre 25 nov 2022 16:39

En antibakteriell hudkräm av kåda, en energisparande duschmätare och en soptunna som uppmuntrar till skräpplockning. Det är de tre bidrag som vann tävlingen Skogsinnovatörerna med deltagare från sjundeklassare i Västernorrland. Arrangörer är Technichus, Skogen i Skolan och Mittuniversitetet.

Juryn i Skogsinnovatörerna i en studio.

Skogsinnovatörerna är en kreativ, ämnesintegrerad tävling för årskurs 7 där deltagarna tävlar mot varandra för att försöka att lösa olika samhällsutmaningar med skogen som resurs. Tävlingen startade under vetenskapsveckan ForskarFredag den 27 september och har pågått under sex intensiva veckor. Årets tema var "Vad är framtidens innovation för/från skogen?"

Den 25 november gick finalen av stapeln och juryn fick lyssna till många spännande och nyskapande idéer från duktiga elever. I juryns deltagare var: Maria Nyberg, Skogen i skolan (SCA), Sofia Jarl, Technichus och Ida Svanedal, Mittuniversitetet

Vi säger stort grattis till de tre vinnarna: 

  • Kordelia Friskola i Ånge med "Duschmätare"
  • Wendela Hellmanskolan i Härnösand med "Kåda Kool"
  • Arenaskolan i Timrå med "SOPA"

Vinsten är besök hos tävlingens arrangörer! Stort tack till alla medverkande skolor och välkommen till nästa års tävling!

Läs mer om Skogsinnovatörerna: 

 

Vinnare av Skogsinnovatörerna 2022

 

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-11-25