Rekordstort utbud av sommarkurser – de här drar flest sökande

Mån 18 mar 2024 18:20

Drygt 4 600 personer har valt att söka någon av Mittuniversitetets sommarkurser i första hand. Samtidigt är utbudet rekordstort.

Studenter som går på bro vid Åkroken, Campus Sundsvall.

Mittuniversitetet är alltjämt ett av de populäraste sommaruniversiteten med en fortsatt topp tre-placering. Det visar nya söksiffror från Universitets- och högskolerådet, UHR, som också redovisar att det totala antalet sökande till sommarkurser på landets universitet ökar. De som valt att söka till Mittuniversitetet hade i år 62 olika kurser och utbildningar att välja mellan, vilket är fler än någonsin.

– Våra sommarkurser håller hög kvalitet och vi fortsätter att vara ett universitet som är populärt att fortbilda sig vid vilket är roligt att se. Vi arbetar aktivt på att utbudet ska attrahera studenter, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet. 

Psykologi och juridik mest populärt

Ansökningsomgången för sommarens kurser avslutades 15 mars och 4 602 personer valde Mittuniversitetet som sitt förstahandsval. Det totala antalet sökande till Mittuniversitetets sommarkurser var 14 329 personer. Ifjol var motsvarande siffra 15 271 personer.

När det gäller vilka sommarkurser som är mest populära vid Mittuniversitetet 2024 så ser topplistan ut så här:

1. Psykologi GR (A) Positiv psykologi, 569 förstahandssökande
2. Juridik GR (A) Juridisk översiktskurs, 337 förstahandssökande
3. Psykologi GR (A) Psykologins grunder, 278 förstahandssökande
4. Kriminologi GR (A) Viktimologi, 275 förstahandssökande
5. Företagsekonomi GR (A) Ledning i projekt, 259 förstahandssökande

Majoriteten av sommarkurserna är distansutbildningar och innebär en möjlighet för fortbildning av redan yrkesverksamma och för nya studenter att prova på eller förbereda sig för högre utbildning. Redan etablerade studenter kan också snabba på sin utbildning genom sommarkurserna.

Ansökningstiden för sommarkurserna har gått ut, men för vissa kurser kan en sen anmälan fortfarande vara möjlig se, www.antagning.se. Samtidigt har ansökan för höstterminens utbildningar öppnat med sista ansökningsdag 15 april.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-03-18