Skogens värden ‑ vetenskapliga reflektioner

Fre 25 feb 2022 10:43

Debatten om skogen har varit het den senaste tiden och vi har startat en redaktionskommitté för att bjuda in forskare att medverka i en antologi om skogen. Vår målsättning är att antologin "Skogens värden - vetenskapliga reflektioner" ska vara klar i mitten av juni 2022.

Skog

Antologin är tänkt som ett bidrag till att belysa skogen utifrån många olika vetenskapliga perspektiv. Vår förhoppning är att visa på möjliga vägar framåt för skogen och skogsbruket samt ekonomin och samhällsutvecklingen. 

Vetenskapliga reflektioner är ett format där forskare genom att skriva en kort text utifrån sin publicerade forskning på ett givet tema bidrar till en ökad spridning av kunskap om ämnet i samhället. Anslaget är populärvetenskapligt och målet är att texterna ska läsas av en bredare läsekrets än de som vanligen läser vetenskapliga publikationer.

Vi bjuder nu in forskare från många lärosäten att medverka i antologin. Om du vill medverka så kontakta gärna oss i redaktionskommittén. Vi vill samla ett stort antal forskare som genom sin kunskap kan bidra till ett mångvetenskapligt kunskapsunderlag samt ge reflektioner om skogen. Vi bjuder in forskare från såväl naturvetenskap, teknik, ekonomi, samhällsvetenskap som humaniora. Vi tror att genom ökad kunskap om varandras perspektiv och forskningsresultat kan vi bättre ta till vara varandras kompetens och hitta mer hållbara lösningar för den svenska skogen i framtiden. För att medverka i antologin ska man vara disputerad forskare.  

Läs gärna mer i den inbjudan som skickas till forskare.

Sista dag för att uttrycka intresse om medverkan är den 4 mars. 

I redaktionskommittén ingår Catrin Johansson, Hans-Erik Nilsson, Bengt-Gunnar Jonsson, Oskar Englund, Birgitta Engberg, Peter Öhman, Kajsa Falasca, Per Simonsson och Inger Axbrink.

Vid frågor eller funderingar vänligen kontakta Catrin Johansson eller Inger Axbrink


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-02-28