Europadagen firar sammanhållningen i Europa

Mån 09 maj 2022 14:34

Den 9 maj uppmärksammas Europadagen i Sverige och EU:s medlemsländer för att fira sammanhållningen i Europa. Mittuniversitetet erbjuder dig som lärare eller administrativ personal möjligheten att söka Erasmusbidrag för undervisningsuppdrag eller fortbildning inom EU.

Utbyten av lärare eller administrativ personal inom EU

För mer information om Erasmusbidrag för undervisningsuppdrag eller fortbildning inom EU, läs mer om bidragsmöjligheter för olika typer av mobilitet. Sök mobilitetsbidrag för lärare och personal.

Om Europadagen

Europadagen den 9 maj är årsdagen av den historiska Schumandeklarationen, då Frankrikes dåvarande utrikesminister Robert Schuman föreslog en ny form av politiskt samarbete i Europa som skulle göra ett nytt krig otänkbart. Robert Schumans förslag ses i dag som startskottet för EU. Europadagen har kommit att bli en symbol för sammanhållningen i EU, på samma sätt som euron, EU-flaggan och Europahymnen.

Studenter och utbytesstudier

Mittuniversitetet bjuder också in studenter för att prata om praktik och utbytesstudier i Europa den 11 och 18 maj. Läs mer om olika möjligheter och informationspassen.

 

 

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-05-09