Introduktionsvecka för nya studenter

Tor 25 aug 2022 18:54

En ny termin står för dörren. En nyhet är att vi i år arrangerar en digital introduktionsvecka som passar både nya campus- och distansstudenter. Dessutom kommer våra studentambassadörer, KOM, studentkåren och kommunerna att välkomna våra studenter på plats.

Tre personer sitter i en studio och tittar mot kameran.
Journaliststudenten Greta Olsson är programledare för fem avsnitt av Greta med gäster. Här ser vi Greta tillsammans med Emanuel Magnusson, ordförande i studentkåren i Östersund och Erik Lund, ordförande i studentkåren i Sundsvall.

Till dig som programansvariga och /eller lärare kan det vara bra att känna till det som vi centralt gör för våra nya studenter. Alla antagna har fått denna information via mejl och studentwebben. Information ska dessutom läggas upp på Moodle och i sociala medier. 

Digital introduktionsvecka 

Till sidan om den digitala introduktionsveckan

Mellan den 29 augusti och 2 september, erbjuder vi 30-minuters zoomföreläsningar varje dag kl. 12.30–13.00. Studenterna har möjlighet att träffa biblioteket, pedagogiskt stöd, studieverkstaden, studenthälsan, IRO om utlandsstudier samt studentkåren. Under zoommötena har studenterna möjlighet att ställa frågor. 

Dessutom har vi fem nyproducerade avsnitt av "Greta med gäster", med journaliststudenten Greta Olsson. Alla filmer finns textade på introduktionssidan ovan. Länkar till YouTube nedan.

Välkommen till Mittuniversitetet
Anders Fällström, rektor, välkomnar alla nya studenter och ger sina bästa studietips

Studentstöd
Carin Täpp, studentsköterska, Ulf Andersson, studievägledare och samordnare pedagogiskt stöd samt Anna-Karin Enqvist, skrivhandledare, berättar om vilket stöd vi erbjuder till studenterna under studietiden. 

Studentkåren
Emanuel Magnusson, ordförande i studentkåren i Östersund och Erik Lund, nytillträdd ordförande för studentkåren i Sundsvall, beskriver vad kåren är, hur man blir medlem och vilka aktiviteter som arrangeras. 

Distansstudier
Distansstudenten Maria Rasmusson Huggin som läser sista terminen på det folkhälsovetenskapliga programmet samt Heléne Dahlqvist, lärare och forskare, delger sina bästa tips för nya distansstudenter och hur man löser det studiesociala på distans. 

Fusk och plagiat
Chefsjuristen Arne Wahlström samtalar med Greta om vad som händer om man fuskar, vad man ska tänka på som student. Vad är fusk och inte? 

Aktiviteter på campus

Måndagen den 29 augusti och tisdagen den 30 augusti mellan kl. 10–13, finns våra studentambassadörer och kommunikatörer på plats för att guida nya studenter rätt. Även studentkåren är där och värvar nya medlemmar. Vi gästas av Sundsvalls kommun och Östersunds kommun som berättar om aktiviteter i våra studentstäder. Dessutom kommer glassbilen på besök och vi bjuder på glass mellan kl. 12–13 på måndagen.

Sundsvall: utanför N-huset 
Östersund: utanför G-huset 

Frågor?

Kontakta Sofia de Wall på KOM


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-09-29