Digitala alumnträffar ‑ För att hålla kontakten med tidigare studenter

Ons 07 jun 2023 15:48

Magisterutbildningen kvalitets- och ledarskapsutveckling har det senaste året testat olika sätt att samverka digitalt med utbildningens alumner.

Mötesplats Campus

Under den senaste träffen den 31 maj träffades 15 alumner och 6 lärare för att utbyta erfarenheter på temat “Digital samverkan”. Både lärare och alumner bidrog till programmet. Erfarenheter av att bedriva kvalitetsutveckling i hybridmiljöer presenterades och deltagarna fick ta del av hur AI kan användas i praktiken på arbetsplatser idag. 

Vi prövar oss fram för att hitta ett format som passar våra alumner. Det vi har sett är att korta träffar med drop-in, där presentationer av aktuella ämnen varvas med diskussionsinslag fungerar bra, säger Petter Stenmark, deltagare och en av arrangörerna i lärarlaget. 

Digitala verktyg för att involvera deltagarna på olika sätt har också testats, som en del av projektet ALP-digitala arbetssätt och verktyg för kvalitetsutveckling – att leda i digital samverkan. Totalt har 35 alumner deltagit under de två träffarna som har ägt rum senaste halvåret och arbetet med att vidareutveckla alumnverksamheten fortsätter.

 

Kontakt


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-06-08