Ny multifaktorautentisering vid inloggning till Primula

Ons 15 maj 2024 09:25

Multifaktorautentisering, används idag av alla medarbetare för inloggning till bland annat M365 (tex Outlook och Teams) från externt nätverk. På grund av ett ökat hot från omvärlden samt inträffade incidenter krävs en utökning av multifaktorautensiering till fler tjänster.

Informationssäkerhet, info-säkerhet, hänglås

Primula är en av tjänsterna som står på tur. Från och med 16 maj så kommer multifaktorautentisering krävas vid inloggning till Primula vilket innebär att du som medarbetare behöver godkänna inloggningen med hjälp av din mobiltelefon. Multifaktorautentisering-sessionen är giltig under hela arbetsdagen så länge webbläsaren inte stängs ner.

Sedan tidigare har medarbetare kunnat välja att autentisera sig via SMS eller appen Microsoft Authenticator. SMS anses vara en osäkrare metod som Microsoft på sikt planerar att avveckla. Vi rekommenderar därför att redan nu byta autentiseringsmetod till Microsoft Authenticator. Kom ihåg att du som medarbetare har ett ansvar för dina inloggningsuppgifter samt vad som utförs i ditt konto.

Mer information om multifaktorautentisering samt guide för installation av Microsoft Authenticator finns här Säker inloggning via MFA

Kontakt


Sidan uppdaterades 2024-05-15