Branschsamverkan elektroteknik och automation
Branschsamverkan elektroteknik och automation är ett nätverk för företag och organisationer med ett intresse för samverkan och kompetensförsörjning inom området. Nätverket är kopplat till utbildningar inom elektroteknik och automation vid Campus Sundsvall.
Utbildningar anslutna till nätverket
- Civilingenjör i elektroteknik (5 år)
- Masterprogram i elektroteknik (2 år)
- Automationsingenjör (3 år)
Nätverkets syfte
Att verka för ökad samverkan mellan universitetet, branschen och studenterna i regionen.
Att verka för att höja statusen för universitetets utbildningar och på så sätt säkerställa tillgången till dessa utbildningar även i framtiden.
Nätverkets verksamhet
Sprida kunskap till och skapa kontakter mellan medlemmarna.
Samordna gästföreläsningar i kurser, gemensamma aktiviteter, examensarbeten, sommarjobb och projektarbeten som främjar kontakter mellan studenter och branschen.
Bli medlem
Är ditt företag intresserad av att bli medlem i nätverket, kontakta programansvarig för mer information.
Kontakt
Programansvariga som deltar i nätverket som kontaktas vid intresse för deltagande:
Civilingenjör i elektroteknik
Programansvarig år 1-3: Henrik Andersson, år 4-5 Sebastian Bader
Master i elektroteknik (2 år)
Programansvarig: Sebastian Bader
Automationsingenjör (3 år)
Programansvarig: David Krapohl
Branschråd elektroteknik och automation
Med fokus på utvecklingen av Civilingenjörsutbildning i elektroteknik, Masterprogrammet i elektroteknik samt Automationsingenjörs-programmet på Mittuniversitetet och företagens rekryterings- och kompetensbehov har vi startat ett gemensamt branschråd för att tillsammans diskutera dessa frågor.
Medlemmar i branschrådet:
Christine Hummelgård, Senseair
Jens Jonsson, ABB
Mats Karlsson, Eurocon
Fredrik Lööw, Valmet
Håkan Norell, Permobil
Henrik Andersson och Sebastian Bader, programansvarig för civilingenjör i elektroteknik
David Krapohl, programansvarig för Automationsingenjör
Mer om företagen i branschrådet
ABB
ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.
Läs mer om karriärmöjligheter hos ABB
Kontaktperson ABB Sundsvall
Jens Jonsson, Teknikchef Process Industries Sundsvall, 070-355 91 81, jens.jonsson@se.abb.com
Eurocon
Eurocon erbjuder spetskompetens i form av kvalificerade tjänster och system för genomförande av industriprojekt inom process- och tillverkningsindustri, infrastruktur och informationssystem av alla storlekar och komplexitet. Tjänsterna omfattar hela livscykeln för en investering, från förstudie till genomförandeprojekt och underhåll.
Läs mer om karriärmöjligheter hos Eurocon
Kontaktpersoner Eurocon
Mats Karlsson, affärsenhetschef Sundsvall-Härnösand-Gävle, 070-32 60 438, mats.karlsson@eurocon.se
Tomas Brink, Handledare exjobb, 070-662 55 75, tomas.brink@eurocon.se
Permobil
På Permobil sätter vi människorna som använder våra produkter i främsta rummet. Vårt syfte är att skapa innovationer för individer, att skapa avancerade supportlösningar som berikar livet för människor som lever med funktionsnedsättningar. Våra engagerade team arbetar outtröttligt för att göra detta möjligt, oavsett om de designar en ny rullstol, testar sittdynor eller erbjuder stöd till en fysioterapeut.
Våra grundare kände ett starkt engagemang för att ge människor med nedsatt rörlighet ett bättre liv, och alla på Permobil drivs fortfarande av samma starka engagemang.
Nu får det oss att tänja på gränserna för teknologi och vår egen uppfinningsrikedom i jakten på innovationer som förbättrar livskvaliteten för våra användare. Eftersom våra användares behov ständigt förändras, arbetar vi kontinuerligt för att skräddarsy deras Permobil-produkter så att de passar för behoven i deras vardag.
På Permobil är vi ledande när det gäller förändring. Vi ser människors förmåga. Vi skapar innovationer för individer. Med direktförsäljning i mer än 15 länder och produktionsanläggningar i fyra länder utspridda över tre kontinenter, är vi stolta över våra svenska rötter och globala fotavtryck.
Senseair
Senseair är ett världsledande högteknologiskt företag inom forskning, utveckling och tillverkning av gassensorer och gassensorlösningar. I vår produktportfölj finns bland annat världens mest strömsnåla koldioxidsensor baserad på banbrytande NDIR-teknik och en helt beröringsfri alkoholsensor som utan munstycke sniffar sig till förarens alkoholnivå.
Som branschledare med över 20 patenterade produkter strävar Senseair efter att fortsätta att leverera innovativa och effektiva lösningar till kunder och återförsäljare över hela världen. Idag arbetar cirka 200 anställda nationellt inom företaget i Hudiksvall, Delsbo, Stockholm och Västerås.
Valmet
Valmet är en ledande global utvecklare och leverantör av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vårt starka teknikutbud omfattar hela massafabriker och produktionslinjer för mjukpapper, kartong och papper samt kraftverk för produktion av bioenergi. Valmets avancerade automationslösningar sträcker sig från enstaka mätningar till omfattande automationsprojekt för hela anläggningar.
Den service vi erbjuder inkluderar allt från underhåll, reservdelar samt förbättringar av fabriker och anläggningar.
Kontaktpersoner Valmet
Beatrice Lampinen, HR, 060-165088, beatrice.lampinen@valmet.com
Per Markström, Manager, E&I and Machine Control, +46 (72) 0801975, per.markstrom@valmet.com
Fredrik Lööw, Senior Automation Engineer, +46 (70) 2015097, fredrik.loow@valmet.com