Som ny student vid Mittuniversitetet behöver du skapa ett MiunID för att få tillgång till universitetets e-tjänster som bland annat lärplattformen Moodle, bibliotekets e-tjänster och Ladok där du kan registrera dig på kurser, anmäla dig till dina tentor och se dina studieresultat,

Du skapar ditt MiunID i tre enkla steg

Notera att du tidigast kan skapa ett MiunID 30 dagar innan kursstart. OBS! Vänta inte till dagarna innan kursstart då det tar en stund att aktivera dig i alla system! 

Information om när din kurs startar finns i ditt välkomstbrev.


1. Verifiera identitet

Börja med att verifiera din identitet, dvs. visa att du är du. Mittuniversitetet använder Antagning.se, EdulD och användaruppgifter från andra Högskolor/Universitet som verifieringsmetod vilket innebär att du verifierar dig genom dina inloggningsuppgifter med hjälp av en extern inloggningstjänst.

 Verifiera din identitet här!

2. Skapa och aktivera

När du verifierat dig med dina inloggningsuppgifter från vald verifieringstjänst skickas du tillbaka till Mittuniversitetets webbplats där du fortsätter att skapa och aktivera ditt MiunID. Du tilldelas då bland annat ett användarnamn och väljer själv ett lösenord. Det kan ta upp till ett dygn innan du är aktiverad i alla system. Vänta därför inte för länge med att skapa ett MiunID! 

3. Logga in på Studentwebben

Ditt MiunID är nu skapat och du kan nu logga in på Studentwebben och komma åt information som rör dina studier och universitetets e-tjänster. Observera att det kan dröja någon timme innan du kan använda ditt MiunID och upp till ett dygn innan alla system är tillgängliga!

Tidigare student?

Du som läst vid Mittuniversitetet nyligt behöver inte skaffa ett nytt MiunID utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare. Har du glömt ditt lösenord kan du skaffa nytt här (du anger då den e-postadress som är kopplad till ditt studentkonto tex. abcd1234@student.miun.se) 

Var det länge sedan du läste hos oss kan ditt MiunID ha blivit borttaget och därför behöver du skaffa ett nytt (börja därför med punkt 1).

Om du inte kan aktivera ditt MiunID