IT-tjänster

Spara favorit 3 jul juli 2019

Här finner du information och hjälp om till exempel gratis programvaror, trådlöst nätverk och kopiering.

Du kan komma i kontakt med IT-helpdesk via telefon: 010-142 80 00, eller via e-post helpdesk@miun.se.

Öppettider telefon

Måndag – fredag: 08:00–11:30 och 13:00–16:00

Helpdesk finns på plats i Servicecenter måndag-torsdag mellan klockan 11:30-13:00

Vid akuta ärenden ta alltid kontakt med Helpdesk via telefon 010-142 80 00

IT-tjänster

L214

Datorsalar

Här finner du information om var våra datorsalar finns och vilka program som är installerade. Samtliga datorsalar har webbläsare, Microsoft Office, Sumatra PDF Reader, Tortalk, Gimp, VLC Player samt 7-zip installerat som grundprogram.

Windows

Digitala verktyg för studenter

På den här sidan finner du information om de vanligaste verktygen som används vid Mittuniversitetet; Moodle, Zoom och Google Docs. Förutom vanliga program för ordbehandling, kalkyl och presentation (Office-program) kan du som student komma i kontakt med några av dessa verktyg.

hand, skriver, test, prov

MittNets regler

Regler för att använda Mittuniversitets datornät och datorer.

Programvaror Tablet Surfplatta

Programvaror för studenter

Läs om hur du får tillgång till program under studietiden som t.ex.Microsoft Imagine, Microsoft Office, Matlab, SPSS, Tortalk.

Tjej med hörlurar

Talsyntesen TorTalk

Läs med öronen. TorTalk finns för PC och Mac och kan läsa alla sorters texter; e-böcker, PDF:er och inscannad text. Markera text på skärmen och få den uppläst. Du kan välja mellan runt 60 olika röster och 20 olika språk i talsyntesen.

Utskrifter

Utskrift och kopiering

Mittuniversitetet införde den 24 april 2018 ett nytt utskrifts- och betalsystem. Förändringen gäller hela universitetets utskriftssystem med undantag för MKV:s utskriftslösning för studenter som beräknas kunna införlivas i det nya systemet tidigast inom ett år.

Wifi Trådlöst

Wifi på campus

På campus kan du komma åt wifi genom Eduroam. Eduroam är en världsomspännande nättjänst som utvecklats för den internationella forsknings- och utbildningsvärlden. Det ger studenter, forskare och övrig personal tillgång till Internet både i våra lokaler, samt vid andra universitet och högskolor som också är medlemmar.

Läs mer

It-tjänster