Musik- och ljuddesign
Välkommen till Mittuniversitetet!
Hej!
Varmt välkommen till programmet Musik- och ljuddesign och som student vid Mittuniversitetet.
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till mig, Brian Johnston, som är programansvarig, Kom ihåg att du måste tacka ja till din plats för att behålla den.
- Utbildningskod: TMOLG
- Anmälningskod: D2660
- Ort: Sundsvall
- Studieform: Distans
- Studiefart: 100%
- Start: VT2025
Programmet startar måndagen den 20:e januari 2025 då vi även kommer ha en introduktionsträff 13:00 -15:30 online i zoom. Träffen spelas in till er som inte kan närvara.
https://miun-se.zoom.us/j/9444854362?pwd=cHZRd08rRlZGQVpsWUFSa0RkZk9Sdz09
Mötes-ID: 944 485 4362
Lösenkod: 123456
Schema hittar ni i kursrummet till respektive kurs.
Schema
Fyra veckor innan kursstart ser du ditt schema här.
Observera att schemat uppdateras fram till kursstart.
Hittar du inte schemat?
Då får du mer information av din lärare närmare kursstart.
Utbildningsinformation
Detta program går på helfart och studeras på distans, med vissa campusträffar under programmets gång. Vi hoppas att du ska trivas med den frihet som denna studieform innebär. I dagsläget finns endast en obligatorisk träff som ligger i kursen Inspelning i Studio. Kurserna i programmet ges i samverkan mellan Mittuniversitetet (Sundsvall), Högskolan Dalarna (Falun), och Linnéuniversitetet (Växjö). Ansvaret för programmets kurser är uppdelat. Information om var du vänder dig i olika frågor hittar du på vår genemsam hemsida www.musikochljuddesign.se
De första 2 kurserna läser du parallellt via Mittuniversitetet, Sundsvall.
• Introduktion till Musik- och Ljuddesign, LP006G.
• Ljudteori, LP009G.
Litteraturen för dessa 2 kurser är:-
• Modern Recording Techniques (Huber), senaste upplaga.
• Master Handook of Acoustics (Everest, Pohlmann), senaste upplaga.
Du kommer i programmet att arbeta både praktiskt och teoretiskt, en blandning som kännetecknar studierna i ämnet Ljudproduktion. Vi lägger stor vikt vid att du utvecklar båda sidor lika mycket. Det är därför viktigt att du förbereder dig på att ta ett aktivt ansvar för din utveckling och dina studier. Ju mer tid du lägger ner på inläsningar, skrivuppgifter, övningar och produktioner, desto skickligare blir du och desto bättre flyter studierna.
Det är också viktigt att du har en god hörsel. Har du något slags hörselfel, blir studierna svårare, för att inte säga omöjliga att genomföra. Vet du med dig att du har hörselproblem, rekommenderar vi att du gör ett hörselprov. Du behöver inte skicka in provet till oss, utan du får ta ett eget ansvar för att din kontroll av hörseln är god.
Vi vill påminna om att studierna förutsätter tillgång till viss utrustning. I korthet behöver man en dator med DAW (mjukvara för inspelning/mixning), ljudkort samt minst 2st mikrofoner. Mer utförlig information finns vid följande länk: Utrustning
Schema hittar du i lärplattformen Moodle, i respektive kursrum. Kursplanering skickas även ut med välkomstbrev tills respektive kurs någon vecka före kursstart.
Detta behöver du göra som ny student
Det är flera saker du måste göra som ny student för att kunna påbörja dina studier. Är du distansstudent med campusträffar, måste du bekanta dig med båda checklistorna.
Följ checklistan noga!
Checklista campusstudent
Checklista distansstudent
Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.
Varmt välkommen till Mittuniversitetet du också!
Med vänlig hälsning
brian.johnston@miun.seProgramansvarig
Se utbildningens innehåll