Webbutveckling it data  anton åkerlund

Välkommen till programsidan för dig som är student på civilingenjörsprogrammet i datateknik. Här har vi samlat länkar till information som kan vara till hjälp under dina fem år på utbildningen.

Snabblänk till denna sida: tinyurl.com/civdata . Viss information kan kräva inloggning och är endast tillgänglig för programmets studenter.

Generell information och verktyg som kan vara användbara för samtliga studenter på Mittuniversitets olika utbildningsprogram hittar du under sidan "Mina studier".

Till sidan "Mina studier" 

 

Mina programstudier

Programmets upplägg

Här hittar du ramschema, som visar vilken period varje kurs ges, och länkar till kursplaner. Längre ned hittar du terminstider och deras periodindelning. Ett läsår på programmet är indelat i fyra...

Om utbildningen


Schema

  • programschemat för TDTEA för din kull ser du även kurser som du ännu inte registrerat dig på. Du kan exportera till mobilen, men notera exportens tidsbegränsning - därefter behöver den uppdateras. Du kan kombinera flera kurser till ett schema. Notera att om du omregistrerar dig eller läser enligt individuellt schema stämmer inte programschemat. Kortlänkar:
  • Mitt schema visar bara kurser du är registrerad och omregistrerad på, och även detta kan exporteras till mobilen, men då syns inte vilken labbgrupp som labbar när och detaljerad info om schemahändelsen. Här kan du även boka grupprum.
  • Tentamensschema för civilingenjör datateknik alla kullar.


Individuell studieplan

Behöver du läsa kurser i annan ordning eller byta ut kurser, exempelvis för att du har läst på annat lärosäte eller inte kan bli registrerad på en fortsättningskurs för att du inte har slutfört behörighetsgivande kurser (se ramschemat och kursplaner i avsnittet Utbildningens upplägg ovan) och behöver blir omregistrerad på gamla kurser? Då kan du boka tid med programansvarig för studierådgivning och komma överens om en individuell studieplan. Studieplanen behöver normalt förnyas inför varje termin, så att inte kurser glöms bort. Du som har fått individuell studieplan tidigare kan föreslå en egen studieplan och mejla programansvarig. Se blankett nedan. Ytterligare ett alternativ är att du e-postar kursexpeditionen (istexp@miun.se) och ber om att få bli omregistrerad på gamla kurser. Var då noga med att kursen verkligen går den kursperioden och att allt är korrekt. Ange alltid kurskoder och personnummer vid kontakter med oss.   


Socialt studentliv


Senare i utbildningen


Näringslivsanknytning

Utöver de akademiska meriter som vi kan förmedla behöver du egna praktiska erfarenhet och ett kontaktnät. Vi rekommenderar därför att du söker sommarjobb inom IT-branchen efter årskurs 2, att du börjar bygga ditt kontaktnät redan under utbildningen genom att hälsa på företag på mässor, delta i mentorskapsprogram, hackaton, IT-branchkvällar, gästföreläsningar, studiebesök, och många andra aktiviteter. 

Utvärdering

Eventuella frågor och synpunkter till programansvarig är varmt välkomna.

Aktuellt från Studentkåren i Sundsvall och studentföreningen Mytec

Kontakt

Magnus Eriksson

Universitetsadjunkt|Universitetsadjunkt

010-1428740

Stefan Forsström

Universitetslektor|Senior Lecturer

010-1428574