Utskrift och kopiering

Mittuniversitetets utskriftssystem, eduPrint, är tillgängligt för både personal och studenter samt för besökare på utvalda datorer i biblioteket och Servicecenter. Via utskriftsportalen, PaperCut, hanterar du ditt konto samt ser saldo, historik, nyttjandegrad och utskriftsguider med mera.

 • Om du vill skriva ut eller kopiera måste du betala i förväg. Du loggar in på utskriftsportalen där du laddar ditt konto med vald summa (50, 100 eller 200 kr) genom betalning med ditt kreditkort. Välj "Add Credits" i menyn och följ guiden. Du kan även sätta in pengar på ditt utskriftskonto hos Servicecenter eller på biblioteket på campus. Det lägsta belopp som du kan sätta in i systemet är 20 kr.

  Utskriftssystemet är en så kallad "FollowMe printing"-lösning. Det innebär att i stället för att skriva ut direkt till en förvald skrivare, så lagras utskriften i en central utskriftskö tills du själv går till den skrivare där du vill hämta utskriften och loggar in med ditt Miun-kort.

  Du som är student kan skriva ut, kopiera och skanna på samtliga skrivare som du har tillgång till och du kan även skriva ut från egen medhavd enhet (BYOD) som kan ansluta till universitetets trådlösa nätverk (eduroam). När du behöver kopiera eller skriva ut ska du i första hand använda den huvudskrivare som finns i biblioteket på campus eller på de skrivare som finns i datorsalarna.

  Pris per enkelsida enligt nedan (dubbelsida = dubbla kostnaden). 

  • A4 svart/vit; 0,50 kr
  • A4 färg; 1,50 kr
  • A3 svart/vit; 1,00 kr
  • A3 färg; 2,50 kr
  • Skanning; 0,25 kr

   

  Ska du skriva ut eller kopiera mycket kan det vara idé att kontakta Mittuniversitetets vaktmästeri.

Kontakt

Sidan uppdaterades 2024-02-21