Möt Carl som pluggade en termin i Prag

Möt Carl som pluggade en termin i Prag

"Jag har träffat massor av nya vänner från andra kulturer vilket har varit väldigt givande. Jag är redan sugen på att åka iväg igen!"

Prag

Carl Larsson

Pluggar: Personal- och Arbetslivsprogrammet
Utbytesstudier: Metropolitan University Prag, Tjeckien
Typ av utbyte: Erasmus

Carl Larsson pluggar Personal- och Arbetslivsprogrammet och gör sina utbytesstudier på Metropolitan University Prag i Tjeckien. Carl har gjort sitt utbyte inom stipendieprogrammet Erasmus+.

Berätta lite om dig själv.

Jag är 22 år, född och uppvuxen i Östersund. Jag gjorde mitt utbyte under termin tre.

Varför valde du att plugga utomlands?

Jag tror jag ville utmana mig själv, pröva något nytt!

Vilka kurser läste du och hur fungerade undervisningen?

Jag läste kurser inom internationella relationer, politik och samhällsvetenskap. Jag tyckte det mesta med undervisningen fungerade superbra på Metropolitan University i Prag. Mina föreläsare var väldigt drivna, engagerade och vana att undervisa internationella studenter.

Varför tycker du det är värdefullt att plugga utomlands?

För mig var en av de viktigaste erfarenheterna allt jag lärde mig om mig själv, hur jag fungerar i ovana situationer.

Vad minns du bäst från tiden i Prag?

Jag minns särskilt de första dagarna, det var väldigt nervöst med allt nytt men samtidigt spännande. Jag blev förvånad själv över hur fort det gick över och hur enkelt det var att landa och hitta ett sammanhang, den internationella studentgemenskapen är väldigt öppen och välkomnande!

Vilka erfarenheter tar du med dig från din tid utomlands?

Jag har träffat massor av nya vänner från andra kulturer vilket har varit väldigt givande. Jag är redan sugen på att åka iväg igen!

Har du något tips till dem som funderar på att plugga utomlands?

Mitt tips är att verkligen ta chansen! Chansen att pröva hur det är att bo och leva i ett annat land och ta del av en annan kultur kommer inte många gånger så passa på nu när möjligheten finns! Ett mer konkret tips till de som åker till ett universitet utan studentlägenheter är att fixa boendet i god tid, det kan bli väldigt problematiskt, energikrävande och kostsamt att lösa på plats när man hellre lägger pengar och energi på annat.