Möt Hanna som pluggade i Reykjavik

"Lärarna här är superbra och universitetet är superfräscht och nytt. Första tiden har nog överskridit mina förväntningar!"

Det finns möjlighet att studera i Reykjavik, Island via Nordlys/eErasmus.

Reykjavik, Island

Pluggar: Ekonomprogrammet

Värduniversitet: University of Reykjavik, Island

Utbyte: Nordlys-Erasmus+

Hanna Eriksson pluggar Ekonomprogrammet och gjorde sina utbytesstudier på University of Reykjavik under våren 2022. Hanna gör sitt utbyte inom stipendieprogrammet Nordlys/Erasmus+. 

 

Hur var första tiden i Reykjavik?

Det var jättebra, jag hittade snabbt ett jättebra gäng av utbytesstudenter som jag umgicks dagligen med, kort därefter började jag träffa fler islänningar så jag vidgade mitt kontaktnät åt det hållet. Det enda man inte vande sig vid här är vinden! Annars är kylan mildare än Sverige och rätt behaglig. Lärarna här är superbra och universitetet är superfräscht och nytt.

Första tiden överskred mina förväntningar, då det varit bättre än vad jag trodde. Jag är en positiv människa som alltid älskat utmaningar, men oavsett burit på en liten skräck att jag inte skulle hitta vänner eller inte komma in i studierna tillräckligt fort. Detta hände inte så jag hade det verkligen jättebra!

Vilka utmaningar stötte du på?

Isländska språket har nog varit det som är svårast med deras grammatik, exempelvis att de har 24 olika varianter och böjnigar av ordet grön. Det lägger då ribban för hur svårt språket är och varför jag nöjde mig med att lära mig enstaka fraser!

Vad såg du mest fram emot under din utbytestermin?

Det fanns så många saker jag såg fram emot, men att hyra bil med mina vänner och åka och se alla sevärdheter på den södra sidan av ön. Det vill säga vattenfall, geisrar, bada i varma källor, med mera. Dessutom började covid-restriktionerna att släppa, så att få uppleva nattlivet såg jag som intressant då jag hört talas om hur denna stad inte sover om helgerna!

Bild: Hanna under ett besök vid Sólheimasandur flygvrak.

Kontakt

International Relations Office

International Relations Office

Sidan uppdaterades 2022-07-05