Möt Fredrik som studerade utomlands i USA! | miun.se

Möt Fredrik som studerade utomlands i USA!

Utbytet vid Coe College under våren 2022 var Fredriks andra utbyte till USA under utbildningen. Denna gång hann han med att spela mycket tennis, läsa flera intressanta kurser, och upptäcka ännu mer av USA.

Kille i svart t-shirt står på en gata i Iowa, i bakgrunden syns byggnader och människor

Fredrik Lindholm

Namn: Fredrik Lindholm
Program vid MIUN: Civilingenjör Industriell Ekonomi
Värduniversitet under senaste utbytet: Coe College i Cedar Rapids, Iowa, USA 
Utbytestermin: Våren 2022 

Beskriv terminen vid Coe College.

De första veckorna var intensiva för min del. Det började med att jag inte trivdes i det boende jag först blev placerad i, men redan några dagar efter att jag bad om att få byta fick jag flytta till ett nytt boende där jag trivdes jättebra. Utöver kurserna i skolan så gick jag även med i skolans tennislag som spelar i NCAA division III. Med laget hade jag träning 4 dagar i veckan plus eventuellt matcher på helgerna.

Då skolan är relativt liten och de flesta bor på campus så fick jag ett stort socialt nätverk här. De flesta kurser jag läste har relativt få kursdeltagare så man har lätt att lära känna sina kurskamrater. På skolan anordnas många aktiviteter och klubbar efter skoltid. Detta inkluderar bågskytte, boxning, schack, musik, med mera. Jag gick med i skolans Ukulele klubb, där man i grupp fick lära sig grunderna i att spela ukulele.

 

Motsvarade utbytet dina förväntningar?

Jag förväntade mig att det skulle vara med lugnare och att jag skulle ha mera tid att utforska Cedar Rapids och området runtomkring. Men både studier och tennis tog mycket tid! Kurserna däremot mötte mina förväntningar. Lagom svårighetsgrad och inte överdrivet antal läxor i kurserna.

 

Var något varit bättre än förväntat eller svårare än förväntat?

Det sociala livet var bättre än förväntat, då antalet kursdeltagare per kurs är mindre än vad jag förväntade mig och även antalet elever på skolan. Även hjälpen från lärarna var bättre än förväntat, man kunde bara skicka iväg ett mail och få svar relativt snabbt om man hade en fråga om kursen.

 

Vad såg du mest fram emot under din utbytestermin?

Främst såg jag framemot att förbättra mitt tennisspel och fysik, samtidigt som jag ville klara alla kurser med bra betyg. Dessutom att under tiden USA hinna resa lite och upptäcka ännu mera av USA.

Kontakt

International Relations Office

International Relations Office

Sidan uppdaterades 2022-09-07