Anna kombinerar studier och upplevelser i Kanada

Anna kombinerar studier och upplevelser i Kanada

"Universitetet är charmigt med ett relativt stort campus. Utbildningen är bra och lärarna är engagerade i ämnet och studenterna."

Porträttbild Anna Olsson

Anna Olsson, Psykologprogrammet, studerar vid Lakehead University i Thunder Bay, Kanada, under höstterminen 2019.

Varför valde du att studera på just Lakehead University?
Jag tycker om att upptäcka nya platser och Kanada lockade mig till att söka utbyte via North2North, där jag blev erbjuden en plats vid Lakehead University. Eftersom utbytesterminen är på kandidatnivå ville jag gärna studera i ett engelsktalande land, annars skulle jag kanske sökt mig till något europeiskt land istället.

Hur skulle du beskriva skolan?
Universitetet är charmigt med ett relativt stort campus. Utbildningen är bra och lärarna är engagerade i ämnet samt studenterna. Kaffet däremot...

Hur är boendet?
De flesta utbytesstudenterna bor på campus, antingen i townhouses eller studentkorridorer. Jag valde att bo utanför campus eftersom min pojkvän följde med mig till Thunder Bay. Vi bor faktiskt på AirBnb, vilket än så länge har varit väldigt smidigt.

Vad gör ni på fritiden?
Naturen här i Ontario och vid amerikanska gränsen är fantastisk på hösten, så jag har tillbringat många helger på olika vandringsleder i området. Studierna är ganska krävande, med flertal kurser parallellt under en kortare period än i Sverige, så ärligt talat har det inte funnits så mycket fritid. Under Reading Week (höstlovet) däremot åkte jag, min sambo och ett gäng internationella utbytesstudenter till Klippiga bergen i Alberta, annars har jag mest räknat Chevvies!

Har du några tips till dem som funderar på att plugga utomlands?
Jag reste till Kanada i augusti för att hinna resa runt innan terminsstart. Med två månaders erfarenhet skulle jag påstå att just resa runt och att ta del av aktiviteter utanför skolsalen är minst lika viktigt som utbildningen. Processen kan kännas stressfylld, men räds inte för att kontakta handläggare, tidigare studenter eller universitet för att reda på om utlandsstudier kan vara något för dig. Utöver det kan jag dra till med klassikerna: Var öppen och det löser sig!