Om du bestämt dig att du inte vill påbörja en utbildning där du blivit antagen eller reservplacerad är det viktigt att du lämnar ditt återbud så snart som möjligt så platsen kan gå vidare till nästa sökande i kön.

Lämna återbud till utbildning med start på vår- eller höstterminen

När du får ditt andra antagningsbesked och du inte längre är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Återbud kan lämnas både för platser man är antagen till, men även till reservplatser.

För att lämna återbud loggar du in på Mina sidor på Antaging.se och följer instruktionerna. Observera att återbud via Mina sidor på Antagning.se kan endast lämnas fram till att registreringsperioden för utbildningen startat. Efter att kursen öppnat för registrering (två vardagar innan kursstart) behöver du kontakta fakultetsadministratören för kursen. För kontaktuppgifter till rätt administratör kontakta vårt Servicecenter.  

Lämna återbud på antagning.se

 

Lämna återbud till sommarkurser och andra utbildningar med endast ett urval

Till skillnad från utbildningar som startar en höst- och vårtermin får du för sommarkurser, Skolverkets utbildningar, VIFY HT/VT samt utbildningar inom inetrnationella antagningsomgångar endast ett antagningsbesked. När du fått ditt antagningsbesked för dessa utbildningar och du inte längre är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Återbud kan lämnas både för platser man är antagen till, men även till reservplatser.

För att lämna återbud loggar du in på Mina sidor på Antaging.se och följer instruktionerna. Observera att återbud via Mina sidor på Antagning.se kan endast lämnas fram till att registreringsperioden för utbildningen startat. Efter att kursen öppnat för registrering (två vardagar innan kursstart) behöver du kontakta fakultetsadministratören för kursen. För kontaktuppgifter till rätt administratör kontakta vårt Servicecenter.   

Hur ska jag göra om jag registrerat mig och börjat på en kurs men inte vill fortsätta? Kan jag lämna återbud via Mina sidor på Antagning.se?

Du kan inte lämna återbud via Antagning.se när du registrerat dig och har påbörjat en kurs. Inom tre veckor från kursstart lämnar du istället ditt återbud via Ladok som du når via Studentwebben. Har tre veckor från kursstart hunnit passera måste du istället kontakta fakultetsadministratören för kursen så att de kan avregistrera dig. För kontaktuppgifter till rätt administratör kontakta vårt Servicecenter.