teknisk fysik

Civilingenjör i teknisk fysik, 300 hp

Bara fantasin sätter gränser för framtidens teknik, och du kan vara med att utveckla den. Under utbildningen till civilingenjör i teknisk fysik får du lära dig avancerade metoder för att lösa problem. Som teknisk problemlösare kan du sedan arbeta med hela världen som arbetsfält. Under de tre första åren skaffar du dig goda kunskaper i matematik, fysik och teknik. Under de två sista åren får du fördjupa dig inom det materialtekniska området.

Höstterminen 2023

room Campus, Sundsvall
  • Start: Höstterminen 2023
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Sundsvall
  • Platsfördelning: B/P: 67/33%
  • Antal platser: 15
  • Språk: Svenska
  • Anmälningskod: MIU-J2061

Sista anmälan: 17 april 2023

Om programmet

Teknisk fysik är det mest teoretiska programmet bland Mittuniversitetets civilingenjörsprogram och vänder sig till dig som gillar att lösa svåra problem. Som teknisk fysiker är det nämligen det du kommer att jobba med. Programmet är inte begränsat till någon specifik industrisektor, vilket är en stor fördel i en snabbt föränderlig värld.

Utbildningens profilering mot materialvetenskap grundar sig i ett behov av att kunna lösa många av de problem vi står inför på ett globalt plan. Genom att utveckla nya materiallösningar kan vi bidra till att skapa ett hållbarare och mer energieffektivt samhälle.

De som antas till programmet erbjuds en preparandkurs i matematik. Kursen går att läsa på campus två veckor innan terminsstart.

Behörighet

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E
(Äldre gymnasiebetyg)

Examen efter genomförda studier

Civilingenjörsexamen

Civilingenjörsexamen i teknisk fysik, som översätts till Degree of Master of Science in Engineering: Engineering Physics.

Efter utbildningen

Utbildningens breda innehåll av fysik, matematik och teknik gör dig efterfrågad inom många områden som teknisk problemlösare, både nationellt och internationellt. Vanliga arbetsplatser för civilingenjörer inom teknisk fysik är högteknologiska industriföretag, universitet, forskningslaboratorier samt små forskningsintensiva företag. Genom utbildningsprogrammet i teknisk fysik får du även goda förutsättningar för att påbörja forskarstudier på universitet eller i industrin.

Arbetslivskontakt

Vi genomför flera kurser och projekt på ett yrkesrollsnära sätt. Du får bland annat arbeta med ingenjörsproblematik i projektform. Det handlar om att lösa verkliga problem hämtade från näringslivet. För att ge dig en bättre bild av ditt framtida yrke ges möjligheter till studiebesök och gästföreläsningar av branschrepresentanter under studietiden.

teknisk fysik

Nyfiken att jobba med framtidens utmaningar?

Mer om utbildningen

, Emelie och Marcus berättar om de inriktningar de har valt – civilingenjör i teknisk kemi respektive sportteknologi. Ingenjörsutbildningarna erbjuder många möjligheter i arbetslivet.

Så är det att studera till ingenjör på Mittuniversitetet – hör våra studenter

Teknisk fysik embedded sensor systems civilingenjör civing Said Björkholm

Programpresentation Civilingenjör teknisk fysik

Nicklas Blomquist

Forskning inom grön energi

Kontakt

Hitta din drömutbildning!

eller

Sidan uppdaterades 2023-02-08