Vad gör egentligen en forskare och vad forskas det om på Mittuniversitetet? Det kan du få reda på under ForskarFredag den 28 och 29 september! Under två dagar står forskaren i centrum och du ges möjlighet att ta del av spännande och aktuell forskning!

Gruppbild ForskarFredag

ForskarFredag arrangeras i år både i Sundsvall och i Östersund. Nytt för i år är evenemanget sträcker sig under två dagar då du har möjlighet att lyssna till intressanta föreläsningar, ställa frågor om forskning och få en bättre bild av vad en forskare egentligen gör.

Vad händer i Sundsvall? 

Läs mer
Fredagen den 28 september är du välkommen till Kulturmagasinet där du kan lyssna till den senaste forskningen under ett antal lunchföreläsningar mellan kl. 11.30 och 13.00. Vi bjuder på en lunchsmörgås samt kaffe eller te. Vi livesänder seminarierna och lägger även upp dem på vår Youtubekanal efteråt. Länk kommer att finnas på denna sida. 

Lördagen den 29 september mellan kl. 13-16 hittar du oss i Birsta City där våra forskare kommer att berätta om sin forskning under lättsammare former i restaurangdelen. Vi finns även i barnrummet på plan 2, där det kommer att hända spännande saker! Technicus i Härnösand kommer att vara på plats. Dagen leds av konferencier Fredrik Birging, känd radioröst från P4 Västernorrland.

Läs mer om ForskarFredag här

Tider

28 september
Lunchföreläsningar på Kulturmagasinet kl. 11.30-13.00. Vi bjuder på lunchsmörgås! Först till kvarn!
29 september 
Ett spännande forskarevent i Birsta City kl. 13-16. 
Läs mer

Live på webben

Vi livesänder seminarierna och lägger även upp dem på vår Youtubekanal efteråt. Länk kommer att finnas på denna sida.