Välkommen till ForskarFredag

Fre 30 sep. 08.30–09.30

Vad gör egentligen en forskare och vad forskas det om på Mittuniversitetet? Det berättar vi mer om under vår Vetenskapsvecka 26 -30 september som arrangeras i samband med det nationella evenemanget ForskarFredag.

Dennis Hedback

CERs doktorand Dennis Hedback medverkar under Forskarfredagen, 30 september, med en digital lektion som vänder sig till årskurs 5. Dennis lektion fokuserar på ekonomi, pengar och budget. Han säger själv så här om lektionens upplägg:

"Vi tror att de flesta lär sig alldeles för sent om hur pengar egentligen fungerar. Ju tidigare man förstår sig på pengar, desto tidigare kan man också tjäna pengar, spara pengar, och få pengar att växa."

På lektionen så kommer Dennis att diskutera med eleverna om pengars värde och hur man i mellanstadiet kan börja spara för saker man verkligen vill ha. Det blir mycket diskussion och interaktion under lektionen som genomförs med flera klasser samtidigt och spännande diskussioner kan uppkomma.

Är du lärare och vill veta mer om Dennis lektion eller Mittuniversitetets övriga satsningar under Vetenskapsveckan? Läs mer här

Om Forskarfredag


Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 250 städer i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet ForskarFredag och koordinerats av föreningen Vetenskap & Allmänhet. För att nå så många skolelever som möjligt, erbjuder vi både aktiviteter på våra campus och digitalt.

Läs mer om ForskarFredags nationella satsning här.

Se filmen med CERs doktorand Dennis Hedback som pratar pengar och ekonomi

Kontakt

Lena Burman

Kommunikatör|Communications Officer

+46 (0)10-1428449


Sidan uppdaterades 2022-07-26