Butikschefen testar hela personalens kondition | miun.se

Butikschefen testar hela personalens kondition

Tor 29 apr 2021 15:10

Daniel Faxing som är butikschef på ICA Maxi kontaktade Nationellt vintersportcentrum (NVC) för att få hjälp med hälsosatsningen för personalen. Nu har omkring 130 st i personalstyrkan testat sin kondition.

En leende mann sitter på en testcykel, bakom står ett bord med en bärbar dator.

– Vi har ju friskvårdstimmar som alla har rätt att utnyttja, men precis som på de flesta ställen så är det lite underutnyttjat. Med den här satsningen hoppas jag att vi kan fånga upp så många som möjligt och de kanske också bli peppade att anstränga sig lite mer för att uppnå sina mål, säger Daniel Faxing.

Från måndagen den 26:e till torsdag den 29 april konditionstestades personalen från ICA Maxi i exercishuset på campus Östersund. Deltagarna får ett konditionstest och de får hjälp av våra testledare att sätta upp realistiska mål för sin träning. Till hösten gör de ett halvtidstest och om ett år kommer sluttestet. Då får de svart på vitt om deras träning har gett resultat.

– När vi hade bestämt oss för den här satsningen frågade vi runt bland olika företag och organisationer. Till sist fastnade vi för att anlita Nationellt vintersportcentrum. De kunde hjälpa oss att få precis vad vi ville ha för att hjälpa personalen med den här hälsosatsningen, säger Daniel.

NVC har projektanställt fem personer för att kunna ta hand om testningen. ICA-personalen kom enligt tidtabell till hallen i exercishuset. För att ingen skulle behöva känna sig obekväm i situationen gjordes testerna i enskilda bås med träningscykel och testpersonal.


Testledaren Hampus Lindblom och butikschefen Daniel Faxing diskuterar dagens tester. Foto: Pelle Fredriksson

– Vi är glada att de valde att samarbeta med oss. Det här är den största grupp som vi har testat hittills och vi ska göra allt för att hjälpa dem att sätta upp realistiska mål för sin träning, säger Hampus Lindblom, testledare på NVC.

– Till vardags hjälper vi eliten i våra skidlandslag, längd, skidskytte och alpint med tester och råd. Men vår testverksamhet är öppen för alla som vill förbättra sin kondition och prestation, säger Hampus.

Kolla in de olika tester som NVC erbjuder:
miun.se/nvc-tester

Lyssna också på reportaget som Sveriges Radio Jämtland gjorde:
https://sverigesradio.se/artikel/matbutik-halsotestar-all-personal


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2021-04-29