Inom DEMICOM forskar vi om demokrati och kommunikation i det digitala samhället. Forskningen är tvärvetenskaplig och rymmer forskargrupper och projekt som integrerar och berör journalistik, kriskommunikation, medieutveckling, organisationers kommunikation och politisk kommunikation.

Forskningen genomförs i forskargrupper som är verksamma inom fyra huvudområden: journalistik, medieutveckling, organisationers kommunikation och politisk kommunikation. 

Här kan du läsa mer om DEMICOM

Kontakt

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Euroflections

Euroflections - Ledande forskare i Europa kommenterar EU-valet 2019
Inför valet till europaparlamentet samlade sig forskare från hela Europa för att kommentera valet i en rapport. Läs mer om Euroflections

Ladda ner rapporten här

Snabbtänkt

Inför valet 2018 startade DEMICOM ett unikt forskningssamarbete; Snabbtänkt - reflektioner från den svenska valrörelsen 2018. Forskare kommenterar valet.

Här kan du läsa eller ladda ner rapporten.

Lär mer på www.snabbtankt.se 

Årsredovisning 2019

Här kan du ta del av viktiga händelser och läsa mer om DEMICOM.

Årsredovisning 2019

Aktuellt

Därför sprids så många rykten vid kriser

De senaste månadernas Corona-pandemi har åtföljts av en omfattande ryktesspridning. Dessa rykten har bland annat handlat om att viruset av misstag sluppit ut från en forskningsanläggning i Wuhan eller om att det nya 5G-nätet gjort människors immunförsvar sämre.

DEMICOM har en ny filosofie doktor

Fredag den 12 juni försvarade Terje Lindblom sin doktorsavhandling ”Bakom bilderna - bildjournalister och bildjournalistik i ett marknadsorienterat journalistiskt fält”, en studie om de sociala strukturerna inom det svenska dagstidningsfältet.

DEMICOM i medierna

DEMICOM i sociala medier

Kontakt

Anna-Lena Bystedt

Universitetsadjunkt

010-142 84 54

Lina Näsström

Kommunikatör|Communications Officer

010-142 89 91