Sandra Olofsson

Innovationsrådgivare|Innovations Advisor

Arbetsuppgifter

Jag är innovationsrådgivare på Miun Innovation och sitter på Campus Östersund. Min roll är att inspirera och stötta studenter, forskare och anställda vid Mittuniversitetet i utvecklingen av idéer som växer fram ur akademisk kunskap för att de på bästa sätt ska kunna nyttiggöras.

Bakgrund

Jag är diplomerad professionell coach och jag brinner för människors personliga utveckling, motivation och drivkraft. Jag brinner för att frigöra människors potential. Jag brinner för att få se människors ögon lysa när de förverkligar sig själva, sina idéer och sina drömmar. Kraften i en människa är enorm vilket är varför jag tycker det är så fascinerande att jobba med idéutveckling. En idé KAN förändra världen!

I studiebagaget har jag en Kandidatexamen i Matematik, en Masterexamen i Innovationsledning och Affärsutveckling, samt utlandsstudier i ekonomi på Fudan universitet i Shanghai.

Tidigare har jag arbetat med affärsutveckling i Stockholm med inriktning samhällsentreprenörskap och social innovation. Innan dess var jag forskningsassistent på Centrum för Innovations- och Lärandeforskning vid Högskolan i Halmstad i ett projekt kring innovativa affärsmodeller.

Forskningsområden

Hoveskog, M., Halila, F., & Olofsson, S. (2018). Business Model Innovation of a Social Enterprise in the Scandinavian Electricity Retail Market.

Olofsson, S., Hoveskog, M., & Halila, F. (2017). Journey and Impact of Business Model Innovation: The Case of a Social Enterprise in the Scandinavian Electricity Retail Market. Journal of Cleaner Production 175: 70-81.

Halila, F., Hoveskog, M., Danilovic, M., & Olofsson, S. (2017). Managing Business Model Innovation : The Case of a Social Enterprise in the Electricity Market. In Exploring a changing view on organizing value creation : Developing New Business Models. Contributions to the 2nd International Conference on New Business Models, pp. 313–319. Graz: Institute of Systems Sciences, Innovation and Sustainability Research.

Undervisning

Vi på Miun Innovation anlitas som gästföreläsare i olika kurser. Temat kan exempelvis vara grundläggande immaterialrätt, idéutveckling med NABC-modellen eller affärsmodellering med Business Model Canvas.

Vi håller även i schemalagda övningar som stimulerar till kreativitet, idégenerering och teamutveckling. Inom satsningen Entreprenörskap i utbildningen erbjuder Miun Innovation ett paketerat koncept med flera praktiskt inriktade utbildningsmoment som på olika sätt stimulerar och främjar studenters entreprenöriella förmågor.

Övrigt

Varmt välkommen att höra av dig till mig om du har frågor!

Extra kontaktinformation

Här kan du läsa mer om Miun Innovation 

Miun Innovations stöd till dig som är forskare, lärare och personal 

Miun Innovations stöd till dig som är student 

Miun Innovations stöd till dig som kurs- och programansvarig i form av Entreprenörskap i utbildningen

Miun Innovation - en del av Innovationskontoret Fyrklövern

Forskningsprojekt

Avslutade

Mid Sweden Craft Brewing Lab (förstudie)

Sidan uppdaterades 2023-09-21