Samhälle, ekonomi, jämställdhet och säkerhet är några av de frågor som är aktuella inför årets riksdagsval. Här har vi samlat forskare som på olika sätt kan bidra med kunskap som rör frågor inför valet.

Aktuellt

Hur används traditionella tal i valrörelsen?

Kajsa Falasca, som forskar i politisk kommunikation, medverkar i Sveriges Radios "Godmorgon Världen" för att diskutera de traditionella talens betydelse för de politiska partiernas möjlighet att nå ut med sina budskap.

Integration – en viktig valfråga

Flyktingmottagning och integration är heta ämnen i årets riksdagsval. Gustav Lidén, docent i statsvetenskap, menar att frågan om lag och ordning är en fråga som kommit att associeras med just dessa ämnen.

Välj område för att se våra experter

Ekonomi

Händelser i omvärlden har stor påverkan på ekonomin både globalt och lokalt. Dagens läge, med krig i Europa, kan påverka vår nationella ekonomi mer än någonsin.

Jämställdhet

Att alla ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter inom alla områden i livet, oavsett kön, ålder, ursprung eller funktionsvariation, är en politisk fråga som ständigt är aktuell.

Samhälle

Frågor som rör demokrati, lagar, välfärd, styrning och beslut är frågor som är ständigt politiskt aktuella. Här samlar vi våra främsta experter inom samhällsfrågor.

Säkerhet

Frågor som gäller trygghet, försvar, krig och fred är mer aktuella nu än någonsin när vi har krig i Europa. Säkerhet är en stor fråga inför årets val.

Sidan uppdaterades 2022-07-13