Föredrag: Shit blir Shitaki
Den 16 november medverkar Erik Hedenström, professor vid Institutionen för kemiteknik vid Mittuniversitetet, på Kulturmagasinets Onsdagslunch i Sundsvall.
Säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster.
Vår internationella masterutbildning i ekoteknik och hållbar utveckling ger studenterna förmåga att analysera och värdera hur naturresurser kan nyttjas i ett brett perspektiv av en hållbar samhällsutveckling.
På denna sida hittar du nyheter och information från Mittuniversitetet som samlas under taggen MÅL 12 - HÅLLBAR KONSUMTION OCH PRODUKTION. Sidan skapas utifrån den tagg du klickat på för att komma hit.
Det finns 10 svenska sidor och 8 engelska sidor som är taggade med MÅL 12 - HÅLLBAR KONSUMTION OCH PRODUKTION. Innehållet kan variera beroende på språk.
Den 16 november medverkar Erik Hedenström, professor vid Institutionen för kemiteknik vid Mittuniversitetet, på Kulturmagasinets Onsdagslunch i Sundsvall.
En viktig del av framtidens mat- och foderproduktion består i att kunna nyttja de resurser som redan finns och förädla dem, i stället för att låta dem gå till spillo. Vid Mittuniversitetet pågår...
Syftet är att förbättra konkurrensfördelen för fiberbaserade material jämfört med fossilbaserade material. Detta bidrar till det långsiktiga målet om nytt och miljövänligt förpackningsmaterial.
Syftet med projektet är att utveckla kunskap om hur man modifierar papperstillverkning och masstillverkningsprocess för att producera fossilfria funktionella förpackningsmaterial.
Detta forskningsprojekt kommer att fokusera på miljövänlig teknik för ligno- och nanocellulosamaterial för nya hållbara produkter.
Detta projekt kombinerar toppmodern skalbar katalys på cellulosafibrer med hållbar konstruktion.
BioChange ska skapa förutsättningar för företag att enklare ställa om från fossilbaserad plast till mera biobaserade plaster genom att erbjuda snabba jämförelsetester på råmaterialet innan produktion.
I vårt projekt utvecklas nya innovativa förnybara produkter ifrån den svenska skogen på ett grönt, modern och hållbart sätt.
I en hållbar värld måste vi ställa om vår livsmedelsindustri och hitta alternativa sätt för hur vi producerar, konsumerar och kommunicerar mat. Här är Foodtech ett högaktuellt område.
Sidan uppdaterades 2023-12-15