Hur skapar vi en hållbar stad och livsstil? - Jamtli och Mittuniversitetet

Hur bygger vi en hållbar stad och en modern ekologisk livsstil i samklang med naturen? Lyssna till ett webbinarium med Kevin Denham, projektledare Jamtli Living University och forskarna Lars-Åke Mikaelsson och Lovisa Högberg, under ForskarFredag Vetenskapsveckan den 23-27 november.

Jamtli Living University
Illustrationer, Jamtli Living University

Webbinariet hålls via Zoom. Ingen anmälan krävs. Välkommen!

Länk till webbinariet

Just nu pågår en förstudie om en ekoby nära Jamtli i Östersund som är finansierad av Leader och Region Jämtland Härjedalen. Tanken med ekobyn är att skapa förutsättningar och sprida kunskap om alternativa bygg-, ägande- och boendeformer. Dessa ska i sin tur ska öka vår självförsörjning, och krisberedskap – samtidigt som vi minskar klimatavtrycket och förbättrar både vår boendekvalitet och sociala hållbarhet.

Projektet samarbetar med forskare och studenter från Mittuniversitetet under namnet Jamtli Living University.  Lyssna och ställ din frågor vid ett spännande webbinarium med Kevin Denham, projektledare Jamtli, Lars-Åke Mikaelsson, forskare Institutionen för ekoteknik samt Lovisa Högberg, forskare vid CER - Centrum för forskning om ekonomiska relationer.

I samtalet deltar även Mittuniversitetets hållbarhetskoordinator Sepideh Razavi.
Samtalsledare är Ronney Wickzell, presskommunikatör Mittuniversitetet

Läs mer om Jamli Living University

Mittuniversitetets Vetenskapsvecka under ForskarFredag

Mellan den 23-27 november veckan håller våra forskare 10 olika webbinarier på temat Forskning för en hållbar framtid. Lyssna till spännande forskning om miljömätningar med toppmodern teknik, hållbart friluftsliv och mycket mer. För de yngre målgrupperna kommer det att finnas filmer där vi visar upp våra forskningsmiljöer.
Hela programmet finns på: www.miun.se/forskarfredag

Om ForskarFredag

Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 370 städer i Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Målgruppen är den breda allmänheten och syftet är att visa upp aktuell forskning, öka allmänhetens kunskap samt locka till studier. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordinerats av föreningen Vetenskap och Allmänhet, VA.
Mer information finns på: www.forskarfredag.se

Medverkande:

Kevin Denham