Varför är det viktigt att kommunicera sitt hållbarhetsarbete och hur gör vi det på bästa sätt?

Hur ska företag kommunicera sitt hållbarhetsarbete på ett strategisk sätt? Varför är det så svårt? Lyssna till ett öppet webbinarium med forskaren Christina Grandien, DEMICOM under ForskarFredag, vetenskapsveckan 23-27 november.

Miljökommunikation

Webbinariet hålls via Zoom. Ingen anmälan krävs. Välkommen!

Länk till webbinariet

Organisationers och företags engagemang för att vara med och lösa miljöproblem har aldrig varit viktigare, men att kommunicera hållbarhetsinitiativ är ingen enkel uppgift. Hållbarhetskommunikation är ofta en utmaning för företag och organisationer, inte minst eftersom det handlar om komplexa och komplicerade frågor som ska omsättas till begripliga och effektiva budskap.

Under seminariet kommer vi bland annat diskutera vad forskningen säger om strategisk hållbarhetskommunikation, varför det är så svårt att kommunicera om hållbarhetsinitiativ, greenwashing och greenhushing, hur attityd- och beteende förändringar skapas och hur företag och organisationer kan lyckas med effektiv hållbarhetskommunikation.


Mittuniversitetets Vetenskapsvecka under ForskarFredag

Mellan den 23-27 november veckan hålls 10 olika webbinarier på temat Forskning för en hållbar framtid. Lyssna till spännande forskning om miljömätningar med toppmodern teknik, hållbart friluftsliv och mycket mer. För de yngre målgrupperna kommer det att finnas filmer där vi visar upp våra forskningsmiljöer.
Hela programmet finns på: www.miun.se/forskarfredag

Om ForskarFredag

Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 370 städer i Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Målgruppen är den breda allmänheten och syftet är att visa upp aktuell forskning, öka allmänhetens kunskap samt locka till studier. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordinerats av föreningen Vetenskap och Allmänhet, VA.
Mer information finns på: www.forskarfredag.se

Talare:

Christina Grandien

Universitetslektor|Senior Lecturer

010-142 87 65